3 ting du bør sikre dig ved jobskifte

Har du netop fået tilbudt et nyt job? Et nyt job kan være en stor og spændende udfordring, som tilmed kan give dig adspredelse i arbejdslivet. Dog er der en række forbehold, du bør tage ved et jobskifte. Derfor giver denne artikel dig et bud på tre ting, som du bør sikre dig, inden du foretager et jobskifte.

Aldrig sig dit gamle job op, før du er sikker på det nye

Det første råd er altafgørende, og desværre en fejl, som mange jobsøgende begår. Forestil dig, at du allerede har et job, men har været jobsøgende i en længere periode. Du får pludselig tilbud et job, og får efterfølgende tilsendt en kontrakt, hvor alt ser fint ud. Derfor vælger du at opstige stillingen hos dit nuværende job. Efterfølgende kontakter din kommende arbejdsgiver dig og annullerer jobtilbuddet. I en sådan situation vil du stå uden job og uden indkomst, hvilket er en tragisk situation for både dig og din familie.

For at undgå dette uheld bør du tage tingene stille og roligt efter det nye jobtilbud. Selvom du føler, at aftalen med den nye arbejdsplads er i hus, er der mange ting, som kan gå galt. Derfor bør du vente med at opsige din nuværende stilling, indtil alle formalia er i orden. På denne måde sikrer du dig, at din jobsøgning ikke ender med at gøre dig arbejdsløs.

 

Tilbyder de en fair løn?

Det er ligeledes vigtigt, at du har helt styr på lønforholdene, inden du takker ja til en jobstilling. Der kan være stor forskel på lønniveauet fra virksomhed til virksomhed, og du bør derfor sikre dig, at lønforholdene er tilstrækkelige. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt lønnen er tilstrækkelig, kan du kontakte din fagforening. Din fagforening kan hjælpe dig med at undersøge mindstelønnen i virksomheden, og dermed kan i sammen sikre, at alt er i orden.

Hos mange virksomheder er lønforholdene ikke et åbent samtaleemne, men du må endelig ikke underskrive en ansættelseskontrakt uden at have set timelønnen. Spørg blot din nye arbejdsgiver efter lønnen, hvis det ikke fremgår af kontrakten.

 

Bliv medlem af en A-kasse

A-kasse er en forkortelse af ordet arbejdsløshedskasse, og er din økonomiske sikkerhed ved pludselig arbejdsløshed. Inden du takker ja til et jobtilbud, bør du sikre dig, at du er medlem af en A-kasse, som ligeledes kan godkende din nye stilling.

Desværre ses en tendens til, at de nyere ansatte ofte er de første, der fyres, hvis en virksomhed skulle komme i krise. Derfor er det specielt vigtigt for dig som nyansat at sikre din økonomi, hvis du skulle miste dit job. Hos billigakasseguide.dk kan du se en rangering af landets billigste a-kasser.