A-kassen kan hjælpe dig, når du skal starte ny virksomhed

Når du står foran at skulle starte din egen virksomhed op, kan der være mange ting, man skal tænke på. Man skal oprette sin virksomhed, man skal have styr på momsregler og en lang række andre ting.

En gang imellem kan det blive lidt svært at overskue. En af de ting du bør gøre, som samtidig kan hjælpe dig allerede på kort sigt er at melde dig ind i en a-kasse.

En a-kasse hjælper dig nemlig ikke kun hvis du er ledig, og skal finde et nyt job. De kan også hjælpe med andre ting.

Få hjælp til at komme godt i gang

For nogen kan det måske virke lidt ulogisk at melde sig ind i en a-kasse, når de skal til at starte egen enkeltmandsvirksomhed eller startup. En a-kasse hjælper jo primært med at finde nyt job til medlemmer, der er blevet arbejdsløse.

Det er rigtigt, at det er en del af hvad en a-kasse hjælper deres medlemmer med, men det er ikke det eneste. Du kan nemlig også få hjælp som selvstændig af flere af de tilgængelige a-kasser på markedet.

Specielt hvis du går fra at være ledig på dagpenge til at skulle starte din egen virksomhed, kan det være besværligt at holde tungen lige i munden, med de mange regler der er. Her kan a-kassen hjælpe med at guide dig igennem processen, så du kommer godt i gang med din nye virksomhed.

Find en branchespecifik a-kasse

En af de ting der kan gøre den største forskel, hvis du skal starte din egen virksomhed op, er at finde den a-kasse der passer bedst til den branche, du er ved at starte op inden for.

Ved at gøre dette kan du blive guidet af eksperter, der er specialiseret i lige præcis den branche, du gerne vil bryde ind på, hvilket kan vise sig at være en kæmpe hjælp.

Skal du f.eks. til at starte op inden for salg og marketing, vil Business Danmarks A-kasse være ideel, fordi de netop er eksperter i salg og marketing. Her vil du kunne få rådgivning og guidning specifikt i forhold til din virksomhedsopstart inden for den branche, hvilket kun er en fordel for dig. Læs mere om Business Danmark her.

Brug a-kassens til din egen fordel

Udover at en a-kasse kan hjælpe dig med at komme godt i gang med at starte din egen virksomhed, får du selvfølgelig også adgang til alle de andre medlemsfordele, som a-kassen tilbyder. Ofte vil du kunne få en række værktøjer til diverse kurser som a-kassen måtte tilbyde.

Disse værktøjer kan du tage med dig, og du vil kunne bruge a-kassen til at hjælpe dig med at netværke, hvilket på sigt kan hjælpe din virksomhed, uanset om du måtte være selvstændig eller i gang med at starte en virksomhed, hvor du selv skal være leder.

Så sørg for at skrive tilmelding til en a-kasse på din to-do liste som en af de første ting du skal gøre, når du skal starte din egen virksomhed.