Jeg har fortrudt mit hurtig lån på nettet – hvad gør jeg?

Hurtig lån på nettet har i mere en et årti været en del af det danske lånelandskab – og dette er på mange måder selvfølgelig rigtigt dejligt. Et hurtig lån er nemlig en rigtig fleksibel og hurtig måde at optage et lån på, hvilket naturligvis er et kæmpe plus ved denne type lån. Dog viser denne fordel sig desværre også ofte, at være en af de største bagdele for mange låntagere. Den nemme adgang til nogle hurtige penge kan nemlig være særdeles vanskelig for mange folk at modstå.

Lovpligtig fortrydelsesret

Det lyder måske utroligt, men der har siden 2010 faktisk eksisteret en lovgivning, der gør det muligt at skifte mening og fortryde ens hurtig lån. Den såkaldte kreditaftalelov er derfor svaret på alle dine bønner, hvis du skulle stå i den uheldige situation at du kommer til fortyde et netop optaget lån på nettet. På trods af dette, så er rigtigt mange låntagere faktisk overhovedet ikke klar over denne mulighed. Hvis du hører til denne gruppe, så bør du nu spidse ører. For i denne artikel kan du nu læse lidt mere om den fantastiske kreditaftalelov.

Hvordan kan jeg anvende min fortrydelsesret?

Kreditaftaleloven er således beregnet til at give låntagere et sikkerhedsnet i forbindelse med de online lån, såsom hurtig lån, kviklån eller f.eks. samlelån. Du vil derfor som låntager have en fortrydelsesret på 14 dage, hvor du kvit og frit kan annullere dit online lån. Din fortrydelsesret vil begynde så snart din låneaftale er indgået – såfremt låneudbyderen har informeret dig om denne mulighed. Hvis dette ikke er tilfældet, så vil din fortrydelsesret gudskelov først begynde at gælde efter at du er blevet informeret om din fortrydelsesret af det online lånefirma.    

Hvordan fortryder jeg mit hurtig lån

For at din fortrydelseret skal kunne træde i kraft, så kræver det selvfølgelig at du informerer lånefirmaet om din beslutning. Dette bør absolut gøres skriftligt via enten et brev eller e-mail, idet man nu altid har noget på sort og hvidt at henvise til. På trods af dette, så er det faktisk også muligt mundtligt at informere lånefirmaet om dit ønske om at fortryde, men dette kan som sagt ikke anbefales. Ved f.eks. at sende en mail til lånefirmaet, så er du jo nemlig altid 100% på den sikre side.   

Hvad sker der efter jeg har fortrudt?

Når du så har taget din fortrydelsesret i brug, så gælder det jo naturligvis om at sende det lånte beløb tilbage til lånefirmaet. Heldigvis er dette en relativt simpel proces. Du har nemlig hele 30 dage til at tilbagesende pengene til låneudbyderens konto. Dog skal du være bevidst om, at du stadigvæk er forpligtet til at betale eventuelle renter til at dække den tidsperiode hvor pengene har været på din konto.

Hvad med alle de andre låneudgifter?

Sidst men ikke mindst, så har du med kreditaftaleloven faktisk også ret til at kræve pengene tilbage for alle de ekstra udgifter forbundet med dit hurtig lån. Her tænkes der selvfølgelig på mange netlåns typisk høje oprettelsesgebyrer.