Kviklån: Et udskældt men populært lån

Når du læser dette, er det med garanti ikke første gang, du hører ordet ‘kviklån.’ Ordet har på godt og ondt vundet indpas på dagsordenen over de seneste år. I mange sammenhænge har kviklånet været en udskældt type af lån. Alligevel er netop denne låntype mere populær blandt danskerne end nogensinde før. Hvad er det, der skaber denne splittelse? Hvilke fordele og ulemper er der forbundet med et kviklån? Hvad er et kviklån i det hele taget? Og hvordan kan man optage et?

Hvad er kviklån?

Et kviklån er en onlinebaseret lån, der som navnet antyder har hastigheden, hvormed lånet kan optages i fokus. Kviklån udbydes af en række forskellige låneudbydere og kan være på beløb i mange forskellige størrelser – helt ned fra enkelte tusinde kroner op flere hundrede tusinde.

 

Find hurtige kviklån her.

 

Fordele og ulemper

Ironisk nok er det, der gør kviklånet til en udskældt lån i vid udstrækning også det, der gør låntypen populær. Som nævnt, og som ordet ‘kviklån’ antyder, er formålet med lånet først og fremmest at tilbyde et hurtigt og nemt lån. At det er hurtigt og nemt at låne penge lyder måske i de flestes ører umiddelbart udelukkende positivt.

Men det at det er blevet så nemt at låne penge i kombination med det faktum, at kviklån som oftest samlet set er dyrere end traditionelle banklån gør, at nogle, som i realiteten ikke har råd til at optage et lån, får mulighed for at gøre det og således havner i situationer, hvor de praktisk talt sætter deres økonomi over styr. Det er derfor vigtigt at være bevidst om, hvilke ulemper, der er forbundet med kviklån – først og fremmest, at et sådant lån er dyrere end andre låntyper. På trods af dette har kviklån aldrig før været så populære, som de er nu.

At flere danskere end nogensinde før vælger kviklån frem for banklån, skyldes nok først og fremmest, at mange vurderer, at der er så mange fordele forbundet med låntypen, at det er den ekstra omkostning værd. Kviklån gør det muligt at låne med ganske få klik, ligesom man som låner i praksis, vil kunne have sine penge tilgængelige på sin konto senere samme dag, som man sender sin låneansøgning afsted.

At denne hurtigere proces er en mulighed, skyldes blandt andet, at der er væsentligt færre krav til dig som låner, når du låner online set i relation til, når du låner i banken. Dette gør dels, at der er færre dokumenter, som skal kunne fremvises og gennemtjekkes, hvilket gør processen hurtigere, men det betyder også, at lånet er tilgængeligt for en større gruppe af mennesker. I nogles øjne kan dette være en positiv ting, men netop dette faktum er også et af dem, der gør kviklån til en udskældt størrelse, da der er langt mindre kontrol med, om låneren rent faktisk har økonomisk råderum til at tilbagebetalelånet, hvilket gør, at nogle af og til havner i en kattepine. Vær derfor altid bevidst om ulemperne ved kviklån, inden du låner.