Låneguide til din startup-virksomhed

Hvis du har en startup virksomhed, er det ikke sikkert at pengene fosser ind lige med det samme – ja det er ikke engang sikkert at de nogensinde kommer til det. Men, for mange startups er et af de store problemer at de ikke kan hente de nødvendige investeringer, der skal til for at få fodfæste i et mere og mere konkurrencepræget marked.

Derfor vælger rigtig mange startupvirksomheder at gøre brug af alle de private lånemuligheder, det nyligt liberaliserede lånemarked tilbyder nu til dags.

Derfor får du her en guide til, hvad du skal vide om privatlån eller mikrolån, så du kan vælge den rigtige løsning, hvis din startupvirksomhed har brug for en kapitalindsprøjtning for at tage det næste skridt på jeres rejse.

Hvad kan du bruge pengene til?

Et typisk mikrolån ligger mellem 5.000 kr. og 300.000 kr. Det er selvfølgelig et stort spænd, men pengene, store som små, kan virkelig give startupvirksomheder en kærkommen mulighed for at investere og vokse sig endnu større.

Typiske lånere investerer pengene i flere forskellige ting. Hvis du f.eks. har en produktionsvirksomhed, kan du investere i nyt maskineri, så du kan forbedre leveringstiden og servicere endnu flere kunder. Hvis du har kunderne til det, eller potentialet til at skaffe nye kunder, er det en god måde at kunne følge med nye ordre så du undgår utilfredse kunder.

Hvis du mangler kunderne til at det kan betale sig at investere i nye produktionsværktøjer, er det også en overvejelse værd at låne pengene til at udføre markedsføringskampagner. Det kan være en dyr fornøjelse at få sit navn til at blive kendt vidt og bredt, men uden kundernes kendskab, er det umuligt at få nye ordre.

Andre optager lån for at kunne hyre nye ansatte, så de kan få værdifuld viden ind i deres virksomhed. Det er sjældent nogen dårlig idé at tilføje viden til sin virksomhed, og din investering vil ofte være det hele værd.

Alt i alt findes der mange fordele ved at tage mikrolån, og hvis du investere dine penge de rigtige steder er det en supernem måde at få den nødvendige kapital, så din virksomhed kan blive ved med at vokse sig større.

Hvorfor mikrolån fremfor banklån?

Mikrolån er typisk meget hurtigere at ansøge om (og få godkendt) end et klassisk banklån. Og, hvis du har din egen startup, er det formentlig fordi du har en nyskabende idé. Her er det vigtigt at være agil, og skabe et fodfæste i branchen hurtigt, inden din idé bliver taget af dine konkurrenter. Samtidig er ”first-mover-advantage” en rigtig vigtig ting at have in mente, når vi taler om startups. Hvis dit produkt er det første, som bliver kendt indenfor din branche, vil du til evig tid have en fordel over dine konkurrenter.

Derfor er mikrolån rigtig ofte at foretrække fremfor banklån på grund af, at de er nemmere at optage og de giver dig muligheden for at få indskudt kapital med kort ventetid. Og hos Tempest kan du nemt få et overblik over låneudbydere, så du kan tage det bedste lån til netop dine behov – så er du godt på vej til at overtage dit marked.