Skal du være iværksætter?

Hvert år bliver en masse unge færdige med universitetet og skal til at finde ud af, hvad de så skal i livet. Universiteterne snakker meget om lønmodtagerjob, men her vil vi give nogle bud på, hvad der skal til, hvis du gerne vil være iværksætter. Det kræver ikke så meget andet end modet til at sælge, om det så er en stige eller tøj, er sådan set underordnet.

Det, er at være iværksætter, handler i sidste ende om, du har lyst til at skabe noget selv.

Andres eller dit projekt?

Der er intet galt med at arbejde for andre, men du skal huske på, at alt er startet et sted. Så enten kan du arbejde for andre, eller også kan du arbejde på dine egne ting. Det er svært at gøre begge dele, så hvis du har en drøm om at sælge noget bestemt, så bliver du nødt til at blive iværksætter.

I sidste ende kan du sige, om du vil hjælpe andre med deres forretningsdrøm eller din egen forretningsdrøm. Grunden til, at iværksætteri ikke er for alle, er, fordi det er hårdt arbejde, hvor du i lang tid måske slet ikke tjener nogle penge.

Herudover kan det være, at dine drømme intet har at gøre med forretning, og så er der ingen grund til at satse alt på at blive iværksætter.

Kunderne i centrum

Uanset hvad du vælger at lave som iværksætter, så skal du altid gøre det, fordi du gerne vil have glade kunder. Uden glade kunder kommer du ikke særlig langt, for det er hele grundlaget for en sund virksomhed.

Så er det egentlig ligemeget, om du skal sælge en stige til en kunde eller en ny app. Du bliver nødt til at tænke på dine kunder. Du kan se et godt eksempel på at have kunderne i centrum lige her.

Tænk på hvad du har lyst til

Alt for mange tænker på, hvad andre mener om deres idé, når det handler om at tjene penge og blive iværksætter. Men hvis folk selv havde gode idéer til at tjene penge, så måtte vi formode, at de allerede gjorde det.

Så i sidste ende kan du kun lytte til dig selv, og derfor bliver du nødt til at gøre noget ved din egen drømme. Du kan ikke forvente at andre gider udleve dine drømme for dig, for så bliver du aldrig et lykkeligt menneske.

Hvis du går med en drøm om iværksætteri, så vil vi råde dig til at prøve det af og så kan du altid se på senere, om det er noget, som du skal fortsætte med. Der er aldrig noget galt i at udleve sine drømme og tænke stort.
Du har ikke fejlet, fordi du prøvede at gøre noget. Det kan der aldrig være noget galt med.