Bør du låne penge? Og kan du egentligt låne?

Står du og mangler penge til en regning, en rejse eller noget andet? Så kan denne artikel give dig gode råd til, om du bør låne, og om du rent faktisk kan blive godkendt til et lån. Igennem artikel vil du kunne læse mere om, hvornår det er en god ide at låne, og hvem der oftest bliver godkendt.
Et lån er ikke længere noget, man går ned og beder om i banken. Flere og flere låner penge gennem forbrugslån på nettet, og denne udvikling har ført til, at man nu kan få langt bedre vilkår og priser. Dette bør du uden tvivl udnytte, når du søger efter et lån. Dette gælder især, hvis du har en sund økonomi, da du altid kan få tilbud andre steder fra.

Der er intet galt med at låne… for det meste

Det er ingen skam at låne – hvis blot du har styr på et par ting, inden du låner. Hvis du bruger tjeklisten herunder, kan du altid låne med ro i maven:

 • Sammenlign priser og vilkår
  – Lånemarkedet er, som sagt, virkeligt stort. Derfor er det muligt at finde gode lån flere forskellige steder. Hvis du sammenligner 3, 10 eller 50 lån, inden du lægger dig fast på ét, kan du uden tvivl finde et billigt lån med attraktive vilkår og betingelser.
 • Beregn den månedlige ydelse
  – Du har nu fundet frem til det billigste lån. Det næste, du bør gøre, er uden tvivl at beregne ydelse. Dette kan du gøre gennem en låneberegner, som du finder mange steder på nettet.
 • Indsæt ydelsen i dit budget
  – Slutteligt bør du indsætte ydelsen i dit budget, for du har da et budget, ikke? Hvis du ikke allerede har et budget, bør du uden tvivl lave et, inden du fortsætter. Derved er du 100% sikker på, at du kan betale den månedlige ydelse, som du nu kender.
 • Har du en forretning kan lånet betale sig

Mange små virksomheder har svært ved likviditeten. Derfor er det ingen skam at låne penge for at vækste. Tværtimod kan det være påkrævet at bruge penge for at tjene penge. Så mangler du en kapitalindsprøjtning for at få styr på forretningen kan et lån være en alletiders udvej.

Find flere gode råd hos Lånekassen.

Hvem kan blive godkendt til at låne?

Grundet de mange forskellige udbydere er der naturligvis også mange forskellige krav til låneren. Langt de fleste steder, er de dog enige om krav, der minder om disse – låneren skal:

 • Bo i Danmark og være dansk statsborger
 • Have en sund økonomi
 • Bestå en kreditvurdering
 • Være myndig

Hvis du lever op til disse krav, skal du nok finde et godt lån. Der er dog visse undtagelser af disse krav.

Er du i RKI? Lån alligevel

Det er faktisk muligt at låne penge trods RKI, det kræver blot en smule ekstra. At være registeret i RKI hænger naturligvis ikke særligt godt sammen med at have en sund økonomi. Dette er en af grundene til, at lån trods RKI oftest kun bliver godkendt, hvis man låner med en kautionist, som hænger på lånet, hvis man ikke selv er i stand til at betale.
Normalvis bliver der ikke stillet sikkerhed, når man optager et forbrugslån. Det gør der heller ikke i en konkret forstand, hvis man låner trods RKI, her ligger sikkerheden nemlig i kautionisten.