Rekruttering – Sådan tænker virksomhederne i dag når de ansætter dig

Jobmarkedet har ændret sig drastisk, og med høj fart skifter måden, man tænker om sine nye medarbejdere også. Virksomheder sætter anderledes krav til deres medarbejdere i dag, end de gjorde for bare 5 år siden. Vil du vide hvad din nye chef har i tankerne inden han ansætter dig, så læs med her:

Vi kommunikerer anderledes på vores arbejde

Der var engang hvor en simpel E- mail var måden man kommunikerede med sine medarbejder, eller nærmeste leder. Det er blevet en del lettere og mere moderniseret i dag. Man ser generelt tendenser hvor virksomheder har adopteret forskellige kommunikationskanaler.  Disse tillader at kommunikationen foregår hurtigt over system programmer der minder om chat funktioner, du sikkert kender fra LinkedIn, Messenger og Gmail.

Det medvirker til at måden man uddelegerer opgaver på, eller hurtige reminders til kollegaen eller chefen bliver tildeles mindre højtidelig end med E-mail systemet man brugte et par år tilbage. Teknologien har dog også hjulpet med at sikre effektivitet i job kulturen som vi kender i dag. Det har den fordi man kan rykke mere effektivt og hurtigt når man kan få svar og løsninger på få minutter med et pop-up svar direkte på skærmen.

Jobsamtalen kan i dag, også tages over skype, hvor både chef og medarbejder kan sparre tid ved en digital screening. Samtidig er fordelen ved denne metode at samtalen kan foregå mere afslappet fordi begge parter er placeret i deres vante omgivelser. Inden du søger jobbet, bør du tjekke op hvilken type virksomhed det er. Er det en privat virksomhed inden for Digital marketing, eller en kommunikations virksomhed, er de helt sikkert vant til at gøre tingene lidt anderledes og på deres egen måde. I dag findes der mange måder hvorpå virksomheder foretager deres rekruttering. Flere og flere virksomheder bruger i dag rekrutterings virksomheder, fordi de ligger inde med kvalificerede kandidater der allerede er screenet og sorteret ind efter hvad de søger, og hvad de kan byde ind med. Det gør ansættelsesprocessen lettere for virksomheden, og den fremtidige potentielle ansatte kan også blive udvalgt af arbejdspladser som direkte søger en som dig. Dette er god mulighed for at komme foran i køen og blive set.

Sådan rekruttere de store virksomheder i dag.

Rekruttering for store virksomheder kan være meget omfattende, da de oftest modtager mange ansøgninger hver dag. Er det en privat virksomhed, kan det være at de slet ikke slår stillingerne op, fordi de benytter sig af et rekrutteringsfirma. Denne metode er både smart for dig og for din fremtidige arbejdsplads. Hvis du selv har en virksomhed og leder efter den helt rette kandidat, kan du med fordel bruge et rekrutteringsfirma, de sørger for at finde den helt rette profil, til at hjælpe dig med at finde din nye medarbejder.