Derfor bør du lægge et budget til sommer – og sådan finder du flere penge i det!

Har du svært ved at gennemskue din økonomi, og ved at finde ud af, hvor dine penge forsvinder hen? Vi har alle en masse faste udgifter, der sluger en stor portion af vores penge, men alt det løse, vi ellers bruger penge på, tager resten. Sommeren er en af de tidspunkter på året hvor pengene sidder ekstra løst og derfor kommer der her en kort guide til at lægge et budget der får dig helskindet igennem sommeren. 

Få gennemgået din økonomi af en uvildig rådgiver

Det første man kan gøre, hvis man vil have bedre styr på sin økonomi er at få gennemgået sin økonomi af en uvildig rådgiver. Her bør man ikke henvende sig til sin bank, men istedet til en uvildig rådgiver, da en bankrådgiver i sidste ende er en sælger, der ikke altid har det bedste for dig i udsigt, men istedet hvad der er bedst for banken og deres forretning. En uvildig rådgiver vil tit kunne se langt mere nøgternt på din økonomi og kan derfor ofte finde frem til nogle udgifter som ikke er vigtige – og som derfor bør spares væk. Disse har ofte også et bedre overblik over markedet for både forsikringer, telefoni, bredbånd og meget andet som kan gøre at du kan finde ekstra luft i din økonomi.

Tjek din kalender for planlagte begivenheder – overse ikke en udgift

En anden ting som kan hjælpe dig er at tjekke din kalender for planlagte begivenheder. Dette gælder både ting som planlagte ferier, konfirmationer, fødselsdags fester, udflugter og meget mere. Det er ekstremt vigtigt at man har et realistisk billede af hvad man skal ud at bruge penge på, hvis ens budget skal holde – og derfor skal man have overblik over sin kalender. På den måde kan man nemmere planlægge sit forbrug og tilpasse det. Om sommeren er der blandt andet mange konfirmationer og hvis ikke man har indregnet udgifter til gaver, kan det godt skabe et lille hul i økonomien. Men det behøver ikke at koste mange penge at give en god gave. Hvis du selv mangler inspiration til dette, kan du finde det på denne side.

Tjek din skat og dine feriepengebeholdning en ekstra gang

En sidste ting man kan gøre hvis man gerne vil have ekstra luft i sin økonomi er at tjekke sine skatte papirer efter en ekstra gang, samt sikre sig, at man har fået hævet sine feriepenge i tide, både for det indeværende år og fra det forrige. Hvert år glemmer mange danskere at tjekke disse to ting og det fører hvert år til at disse danskere samlet går glip af mange tusinde kroner som de kunne bruge på øget forbrug. Det er dumme penge ikke at hæve siden de er dine egne.