Undgå stress på arbejdet

Der kan ikke herske den mindste tvivl om, at ansatte på arbejdsmarkedet i dag føler sig langt mere stressede end tidligere. Dette er på grund af adskillige faktorer, der gør at man ikke kan bevare overblikket og derfor begynder at brænde ud.

I et travlt kontormiljø afbrydes en ansat i gennemsnit 7 gange i timen, hvilket resulterer i meget spildt arbejdstid på en dag. I en tid hvor der stilles høje krav til de ansatte, er det ikke en distraktion de har brug for. 4 ud af 10 der er ansat i store virksomheder, har oplevet betydelige ændringer i firmaet, hvilket har gjort dem usikre på deres fremtid på jobbet.

Det er ikke uden grund at næsten 40% af voksne har oplevet at ligge vågen om natten, på grund af bekymring og stress. Men hvordan undgår man det? Læs med her.

Aktion fremfor reaktion

En af de ting, der kan stresse os mere end noget andet, er når vi føler at vi ikke har kontrol. Det aktiverer et stresshormon og hvis man er ramt af kronisk stress, kan det nedbryde ens selvværd, koncentration og generelle velværdsfølelse.

Sørg for at identificere de dele af en situation, som du kan kontrollere og fokuser 100% på dem. Lad være med at bekymre dig om hvad andre gør, du skal bare have styr på det, der er dit ansvar. Så vil du opleve at du bliver mindre stresset, selv i pressede situationer.

Træk vejret dybt

Det lyder måske lidt som noget lommepsykologi, men det har en beviselig effekt. Føler du dig overvældet efter et hårdt møde, eller en stresset situation, så tag den helt med ro. Brug et par minutter på at trække vejret dybt, ind gennem munden, hold vejret og pust ud gennem næsen. Det er vigtigt, at man trækker vejret helt ned i maven. Mange trækker vejret forkert, da de kun får luften ned i brystet. Dette giver en kvælende følelse, i de stressede øjeblikke. Gentag vejrtrækningen, indtil du kan føle stressen forsvinde. Det er som en times yoga, på et par minutter.

Spis rigtigt og få god søvn

Alt for mange af os springer over hvor gærdet er lavest, når det kommer til at spise og sove ordentligt. Ofte ligger vi og tænker på arbejdet til langt ud på natten, eller værre endnu, sidder med laptoppen i sengen og arbejder. Mangel på søvn er en af de allermest alvorlige faktorer, i at folk bliver stressede. At sove hjælper os med at få den fornødne energi, som vi skal bruge for at fungere en hel dag på et stresset job.

Spis mad med lavt sukkerindhold og mange proteiner, så vil du opdage at du holder længere, fordi du ikke går sukkerkold. Undgå modificerede fødevarer, da disse kan være forstyrrede for kroppen, og det er det sidste man har brug for.