Det skal du have styr på, inden du starter som freelancer

Der er mange mennesker, der ønsker at prøve kræfter af med at være selvstændig, og her er det meget vigtigt, at have kendskab til, hvad man skal have styr på som freelancer. I denne artikel vil vi give dig vores bedste tips til arbejdslivet som freelancer.


Startkapitalen

For at kunne etablere dig oprigtigt som freelancer, er du nødt til at have en startkapital at begynde med. Det kan derfor være en god ide at have sparet nogle penge op, inden man kaster sig ud i freelanceprojektet. Hvis du har fået en smaddergod ide, og bare rigtig gerne vil i gang med det samme, kan du også overveje om, du vil låne pengene i stedet. På moneylender.dk kan du skrive dine lånekriterier ind, og så vil du kunne få en masse tilbud, så du sikrer dig det billigste og mest fordelagtige lån netop din situation.

Du er dit eget brand

Når du er freelancer, er du dit eget brand, og det betyder, at gentænke dig selv som et brand. Det er derfor supervigtigt, at du værner om dit omdømme og professionelle status. Men det er også dit brand, som du skal videreformidle til andre, og det er derfor vigtigt, du tænker over, hvordan du vil positionere dig i dine kunders bevidsthed. Tilpas derfor din markedsføring efter, hvilken freelancekonsulent, du ønsker at blive associeres med.

Skil dig ud fra dine konkurrenter

Der er stor konkurrence indenfor dette fag, og derfor er det supervigtigt, at du kan skille dig ud fra dine konkurrenter. En af måderne hvorpå du kan skille dig ud fra dine konkurrenter og dermed få flere kunder, er ved at lære hvordan du kan formidle dine kompetencer bedst muligt. Når du skal skrive, hvad dine kompetencer er, skal du altid have målgruppen i fokus. Hvem er det, du henvender dig til og hvad er det for nogle problemstillinger, de har brug for hjælp til. Hvis du ikke tilpasser dit sprog efter din primære målgruppe, vil det være svært for dig at blive en attraktiv kandidat.

Alt det kedelige medfølger

Det er ikke kun en dans på roser at være en selvstændig freelancekonsulent. Det kræver også hård administrativt arbejde. Du skal helt selv tage dig af de skattemæssige og økonomiske forhold, som altid medfølger når man tjener sine egne penge. Derudover skal du også lave et regnskab over dine udgifter sammenlignet med dine indtægter for at sikre dig, at du ikke går i minus.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvordan du kan håndtere jobbe som en selvstændig freelancekonsulent.

Held og lykke med det!