Dette skal du vide om erhvervsleasing af biler

Er du ejeren af en selvstændig virksomhed, og skal du bruge en bil i forbindelse med dit erhverv, så burde du overveje erhvervsleasing. Dette kan nemlig komme med en masse skattemæssige fordele, der ikke normalt er gældende i forbindelse med køb af almindelig bil eller en standard leasingaftale. Læs med forneden.

Erhvervsleasing forklaret

Erhvervsleasing betyder, at du leaser en bil i forbindelse med din selvstændige virksomhed eller din arbejdsgivers virksomhed. Her er det virksomheden, der står for alle omkostninger i forbindelse med bilen.

For firmaer er det meget almindeligt, at lease deres biler, da det giver en masse erhvervsmæssige fordele både i forbindelse med fradrag og beskatning. Samtidig er det en fordel for virksomhedens likviditet, da de ikke har samme behov for at investere et større beløb, som der normalt skal i forbindelse med køb eller lånefinansiering. Dette gør at selvstændige kan beholde en større mængde kapital, som ellers normalt ville være bundet i bilen.

Beskatningsgrundlaget

Erhvervsleasing er en fordel, da det kan give gunstig beskatning. Beskatningsgrundlaget er dog forskelligt på den individuelle bil, og beregnes alt efter bilens alder. Er bilen indregistreret for under tre år siden, så beregnes beskatningen ud fra nyprisen + ekstraudstyr. Dette tager altså udgangspunkt i prisen på den fabriksnye bil. Er bilen dog indregistreret for over tre år siden, så beregnes den ud fra handelsværdigen + bilens anskaffelsesværdi. Eftersom beskatningen på ældre biler bliver beregnet ud fra handelsværdien og ikke nyprisen, så kan der altså være mange penge at spare.  

Bruges bilen udelukkende i erhvervsmæssige sammenhænge, så er leasing ydelsen fuldt fradragsberettiget. Ønsker du også at bruge din firmabil privat, så vil fradraget blive begrænset og andre vilkår vil begynde at gøre sig gældende.

Splitleasing: det private alternativ

Splitleasing betyder, at man ikke kun behøver at bruge bilen i forbindelse med ens arbejde. Du vil altså have mulighed for også at bruge den til dit private forbrug. Dette kræver dog, at der bliver ført kilometerregnskab, sådan så man kan sortere hvad, der er privatkørsel og hvad, der er til erhvervsbrug. Dette kan i dag gøres let med smarte GPS systemer.

I forbindelse med splitleasing, så vil driftsomkostningerne blive delt imellem virksomheden og den private, der bruger den. Dette betyder, at der vil blive udarbejdet to ens leasingkontrakter, og der hver måned vil blive sendt en faktura ud til både virksomhed og privatperson, i forhold til den aktuelle anvendelse af bilen.

Sådan kommer du i gang

Overvejer du erhvervsleasing til din virksomhed, så kan du med fordel kontakte Nellemannleasing. De har mange års erfaring og hjælper dig altid videre, uanset om du er eksisterende kunde, en ny kunde der aldrig har leaset før, eller hvis du skal af med din nuværende bil i forbindelse med en ny leasingaftale. Leasing af biler er en god løsning for alle selvstændige, der ønsker en firmabil og kan betyde gode besparelser i forhold til ens virksomheds økonomi.