Spar: Drop alle forsikringer – Undtagen disse 5

Den oprindelige tanke med forsikringer var, at de skulle redde dig, kom du ud for noget du ikke selv kunne betale.

Hvis dit hus brænder ned til grunden er forsikringen din fælles garanti for, du får et nyt hus og har et tag over hovedet.

Siden da har forsikringsselskaber dog set en stor forretning i at forsikre os mod en masse ting, vi reelt ikke har brug for. Du kan godt overleve tabet af at flyselskabet går konkurs og dine billetter ryger. Derfor giver det ikke mening at betale for en forsikring, der per definition skal være en god forretning for forsikringsselskabet.

5 ting giver dog altid mulighed for at forsikre dig imod. Vi kigger på dem her.

Arbejdsløshed

I Danmark har vi et unikt system, der for en lav pris lader dig forsikre dig imod arbejdsløshed.

Vi taler her naturligvis om vores a-kasser.

Med et abonnement på din a-kasse til cirka 4-500 kroner om måneden får du dagpenge i op til 2 år – 17.000 kroner udbetalt hver måned af staten, så du har mulighed for at blive boende og få noget at spise hvor du er.

Med mindre du som arbejdstager står ualmindeligt stærkt på arbejdsmarkedet – eksempelvis som revisor, advokat, ejendomsmægler eller selvstændig – er medlemsskabet af en a-kasse en no-brainer for dig.

Lovpligtige forsikringer

En række forsikringer er lovpligtige. Det er typisk de, hvor du ellers ikke har råd til at komme dig, hvis uheldet er ude. Det gælder derfor indboforsikring, brandforsikring, bilforsikring – og også en forsikring til hunde og heste, da dyrene på afveje kan forsage store skader.

Hav altid styr på de lovpligtige forsikringer. Alt andet kan ende med at give dig bøder.

Invalideforsikring

Din arbejdskraft er dit primære aktiv her i verden. Det er med din arbejdskraft, at du på arbejde bytter din tid for penge.

En invalideforsikring sikrer dig en månedlig udbetaling resten af dit liv, hvis du er så uheldig at komme ud for en ulykke, der helt eller delvist nedsætter din arbejdskraft.

Alt for få danskere har en invalideforsikring og for de få uheldige sætter det en reel stopper for livet.

Rejseforsikring

Når du er ude at rejse i fremmede lande – her taler vi især om uden for EU – skal du altid have en rejseforsikring med.

Selv et kortere ophold på et hospital i USA kan ende med at ruinere dig. I Asien ønsker du ikke det lokale hospital, men et der lever op til vestlig standard og her skal du have en signatur fra forsikringsselskabet for overhovedet at få en briks.

Netbankforsikring som erhverv

Sidst, men ikke mindst – som erhverv er du ikke automatisk dækket af banken, hvis du får et indbrud i netbanken og der bliver overført penge fra din konto uden din tilladelse.

Du dækker selv. Også hvis der er tale om mange hundrede tusinde kroner.

Med en netbankforsikring til få hundrede kroner om året er din virksomheds liv ikke forbi, hvis der uden autorisation bliver overført penge fra banken.