Aktier: 3 store danske selskaber, du bør kende

William Demant aktiekurs over et år. Data fra Nordnet.dk.

Aktieinvestering er aldrig blevet den folkesport i Danmark, det er i fx USA og Kina.

Det er synd, for ved at sætte lidt penge til siden fast hver måned kan du over et helt arbejdsliv lave en seriøs supplering til din pension – hvis ikke din aktiebeholdning til den tid helt overgår pensionen.

Som almindelig aktieinvestor bør du ikke investere i nye selskaber på børsen, du vælger, fordi du har en god fornemmelse med dem. Professionelle børsinvestorer har mere information tilgængeligt end du har, og de er bedre til at håndtere den.

Din bedste chance er i stedet at købe nogle af de mest handlede aktier på den danske børs. Jo mere handlet en aktie er, jo større er chancen også for, at prisen er rigtig. Med tiden vil aktiemarkedet stige. Det stiger altid, hvis du har en tilpas lang tidshorisont. Derfor skal du købe den til rigtige pris og så vente.

Grunden til at så mange kvinder investerer bedre end mænd er, at de ikke køber og sælger hele tiden. De holder.

Lad os se på 3 mulige danske, hæderkronede selskaber, du kan investere her:

DSV

DSV' aktiekurs over et år. Data fra Nordnet.dk.
DSV’ aktiekurs over et år. Data fra Nordnet.dk.

DSV er en stor spiller på det globale speditørmarked.

Selskabet blev grundlagt i 1974 og er en imponerende væksthistorie. Det har holdt fast i sine danske rødder og har den dag i dag fortsat hovedsæde i sjællandske Hedehusene. Aktien er i 2016 steget med udmærkede procentsatser eftersom den globale økonomi er i bedring og vi handler mere med hinanden.

Mere handel er mere transport – dét er DSVs forretning.

William Demant

William Demant aktiekurs over et år. Data fra Nordnet.dk.
William Demant aktiekurs over et år. Data fra Nordnet.dk.

En af verdens største producenter af høreapparater er dansk – nemlig William Demant. Selskabet er over det seneste år, fra marts 2016, steget med knap 10 % og de fleste aktieanalytikere er enige om, at fremtiden også ser god ud for firmaet.

William Demant dedikerer en stor del af deres årlige overskud til forskning for også at have en sund forretning i fremtiden.

En spændende forretning at have en del af.

Som alternativ til WD, kan du også sætte dine penge i enkelte hørecentre.

Mærsk

Mærsk aktiekurs over et år.
Mærsk aktiekurs over et år.

Udfordringen med Mærsk – der i årtier har været Danmarks mest værdifulde selskab – er, at aktien er så dyr. Én aktie står dig i over 8.000 kroner lige nu.

Men hvis du sparer op i et par måneder, så kan én Mærsk-aktie se godt ud i din portefølje. Du har din egen del af Danmarks mest værdifulde og måske mest anerkendte selskab. Vi må blot håbe, aktien også stiger på sigt.

Hvad den bedste investering er, ved vi ikke. Som Storm P er kendt for at sige: Det er svært at spå – især om fremtiden.

Men med et bredt udsnit af de mest handlede aktier er du sandsynligvis med helt fremme i feltet.