Er din bolig isoleret imod varmespild?

Hold dig varm i vinteren

Det kan koste en formue i varme, hvis den bare får lov til at sive ud.  Du bør derfor overveje at bruge resten af sommeren på at forbedre husets isolering. I denne artikel bliver du klogere på hvorfor det er ekstremt vigtigt at få sit hus isoleret.

Om du bor i et nyt eller i et gammelt hus, bør du altid sørge for at din isolering er funktionel. Hvis ikke din isolering er solid, vil du ende med et dårligt indeklima som kan skade dig og andre beboere på længere sigt. Ved at have god isolering vil du automatisk få en lavere varmeregning.

I forhold til besparelser hvad angår reparationer af både nye og gamle huse, kommer isolering på en solid førsteplads. Dette skyldes at varme er noget af det dyreste vi har her i Danmark, og du bør derfor værn om en isolering, som kan holde på den eksisterende varme i forvejen.

Hvordan fungerer isolering?

Isoleringens primære formål er at holde på den eksisterende varme som befinder sig inde i huset. Ved at have isoleringen i orden, slipper du for en høj varmeregning, der kan ramme dig økonomisk hårdt.

Tabet af varmen sker ved at varmen rammer ydermuren, som har samme temperatur som luften, og derfor vil varmen blive påvirket udefra. Ved at isolere konstruktioner ordentligt, vil du undgå varmesplid.

Materialet gør forskellen

Det der giver den bedste isoleringseffekt, er materialet i sig selv. Både metal, glas og sten leder varme effektivt, hvor isolering er udført i et let materiale som sætter en mur op for varmen, da vand leder varme langt bedre end luft.

Du kan isolere med følgende materialer:

  • Mineraluld
  • Cellegas
  • Polystyren

Det er dog vigtigt at du får professionel ekspertise hvad angår valg af materiale.

Din husværdi vil stige

Ved at få isoleret huset vil husets værdig også stige drastisk, da dette er en af de vigtige faktorer hvad angår husets værdi. Det vil derfor være en investering værd, på længe sigt, som kan gavne både dig og familien økonomisk.

Tag højde for dine vinduer

Det er vigtigt at du får undersøgt dine vinduer, hvad angår tæthed. Ofte er det vinduerne, hvor luften begynder at fise ud, og du bør derfor overveje at få sat nye vinduer i huset.

At skifte vinduer er heldigvis en af de billigere løsninger, hvad angår isolering, og vil også pynte din facade. Der findes mange forskellige vinduer, og det er vigtigt at du finder typen, som passer til dit hjem. Du kan finde vinduer i alverdens former og glas lige her.

Hvis du har hænderne skruet godt på selv, og har mulighed for at gøre det selv, vil du spare mange penge. Dog anbefales det at få en professionel til at klare jobbet, da dit hus er som regel dit livs investering.