Et godt netværk kan være guld værd

Mange mener, at deres netværk er vigtigt, men samtidig har mange ikke overvejet sammensætningen af deres netværk. Det bør man dog gøre. Det er ikke nødvendigvis dem, som i dag præsterer det største antal personer i deres netværk, der har det bedste netværk.


Hellere have få stærke netværksforbindelser end mange og svage

Det er vigtigt løbende at rydde op i sit netværk, så alt unødvendigt støj bliver sorteret fra. Ofte er det bedre at koncentrere sig om færre, men såkaldt stærke netværksforbindelser, fremfor mange og svage.

Det vil sige personer, som du kender godt og løbende har kontakt med, bruger tid på og som altid vender hurtigt tilbage, når du kontakter dem. Det er dog svært at sige, hvor stort et antal af stærke netværksforbindelser, som du bør have i dit netværk.

Et typisk tal vil være omkring 25 tætte netværksforbindelser, som du ikke skal begynde at luge ud i, men derimod løbende holder tæt kontakt med. Det er her, du både vil finde venner og familie.

 

Maksimalt 150 personer

Fra 25 og op til 150 personer er et passende antal personer – overstiger man de 150, begynder det at være det maksimale antal, som du vil være i stand til at holde kontakten med. Derfor bør du selv kigge på og tænke over, hvilke af disse personer, du kan bruge din tid på for at komme nærmere dine egne mål. Hvad kan du selv hjælpe dem med?

Det er vigtigt, at du selv herefter prioriterer i dit netværk, så det kun består af stærke personer, som du selv har mulighed for at hjælpe og som kan bringe dig tættere på dine fremtidige mål.