Kan et lån være en investering?

Der er kommet et mærkeligt syn på lån, hvor man har besluttet sig for, at det altid er en dårlig ting. Men sådan behøves det ikke at være. Det er selvfølgelig ikke en god idé at låne penge til forbrug, men det er en god idé at låne penge til ting, som er en investering i dig selv eller i en virksomhed.

For at give dig en bedre forståelse for, hvorfor det kan være en god idé at låne penge, og hvordan du griber det an, har vi valgt at skrive dette indlæg, som guider dig igennem junglen.

Investér i dig selv

Det er næppe en god idé at købe forbrugsting, som du godt kan undvære, men der kan være mange ting, som det er en god idé at købe.

Det er de færreste, som kan undvære en computer, så hvis du mangler sådan en, kan det være en god idé at investere i den. Vi kalder det for en investering, hvis du bruger den til gode formål, altså tjene penge eller få et job. Det kan være, at du gerne vil starte en virksomhed, hvor du kan klare det hele fra en computer.

Her vil det pludselig være en enorm god idé at låne penge, da du bliver nødt til at bruge penge for at tjene penge.

Generelt skal du tænke på, at hvis investeringen går til noget, hvor du senere hen kan tjene penge, så er det helt sikkert en god investering. Hvis du bare gerne vil have en computer, så du kan være på Facebook uden at have noget formål med det, så er det helt klart en dårlig idé, som du skal undgå.

Det hele handler om, hvad du køber, og hvorfor du køber det.

Hvor låner man penge?

Der er mange forskellige måder at låne penge på. En af de mest almindelige er, at du går ned i banken. Hvis du skal låne til forbrug, skal du nok fremvise en form for forretningsplan. Du skal dog vide, at banker ikke har den store grund til at tage en risiko, og derfor er de svære at låne penge af.

Så hvis du skal have noget bestemt, kan det være en god idé at kigge mod forbrugslån, da de giver dig mulighed for at få et hurtigt cash flow til din virksomhed, som din virksomhed kan nyde godt af.

Mange tror, at alle disse lån er dyre og dårlige, men faktisk betaler du tit lige så meget for at bruge en kassekredit i banken. For at gøre det overskueligt for dig, kan du sammenligne alle dine muligheder for lån på Fair-laan.dk.

Herudover kan det også være en god idé at låne penge hos dine forældre, hvis du har mulighed for det. Giv dem en realistisk plan for hvornår du kan komme i gang med arbejdet, og lav sammen en tilbagebetalingsplan.