Få bedre styr på din økonomi med disse gode råd

Vi kender det alle sammen. Vi føler ikke, at vi har 100% styr på vores generelle økonomi. Dagene går stærkt, når vi lige har fået løn, og så forløber det hele fint. Men sidst på måneden har vi pludselig ikke så mange penge, som vi troede. Vi står derfor og mangler penge, når vi når den 20 i måneden. Der er forskellige ting man kan gøre, for at få et bedre overblik. Her opstilles nogle gode råd, til dig der gerne vil have bedre styr på økonomien.

Begræns udgifter

En god ting at gøre for sin økonomi, er at begrænse sine udgifter. Et godt bud på hvordan man kan gøre det, er at eliminere impulskøb og at have madplaner for ugen. På den måde undgår du at bruge penge på dyr mad. I stedet for at bestille en risret med kylling til 140 kroner, kan du i stedet lave din egen risret til under halvdelen. Og endda få mad til flere dage. Derudover kan man forsøge at nedsætte sit forbrug i forhold til fornøjelser. Hvis man ikke ønsker at undgå fornøjelser helt, kan man for eksempel skippe biografen og i stedet se film derhjemme. Eller man kan splejse en billig vin med ens venner derhjemme, i stedet for at tage ud på en dyr bar. På den måde går du ikke glip af de ting, som du normalt ville bruge penge på, men i stedet finde på alternative løsninger, der er meget mere venlige for dit budget.

Gå efter de gode tilbud

Det er vigtigt, når man prøver at mindske sit forbrug, at se efter gode tilbud. Der findes dog forskellige slags tilbud. Kig efter tilbud der passer til dine behov. Du har ikke brug for den fine top eller de fede bukser, du så i vinduet, heller ikke selv om de er på tilbud. Tilbud virker typisk på den måde, at vi køber noget, vi ikke har brug for, så vi på den måde bruger flere penge. Til gengæld kommer tilbuddene dig ikke til gode, hvis du køber noget, du ikke har brug for. På den måde har du, tilbud eller ej, alligevel brugt penge du ikke skulle. Derimod er tilbud super gode, når det er noget, man rent faktisk har brug for. Specielt med dagligvarer kan man spare penge på gode tilbud. Der findes en app, der kan lade dig søge, på noget bestemt du mangler og derefter se, om der er nogle tilbud på det. Så hold øje med de gode tilbud, på det du rent faktisk har brug for.  

Budget og overblik

Det bedste du kan gøre, er at lægge et budget og på den måde bevare overblik over din økonomi og dit forbrug. Det hjælper dig til at holde styr på, hvor meget du kan bruge og på hvad. Derudover kan det være en fordel at samle sine lån, hvis man har flere forskellige. Klik her hvis du vil læse mere om mulighederne for at lægge et samlelån. Dette kan være en fordel, da det kan være med til at nedsætte dine renteudgifter. Du har måske to-tre forskellige lån, som alle hver især har deres egne renter. Hvis du samler dem, kan du eventuelt få en bedre rente, og have et større overblik over dine lån og tilbagebetalingen af dem.