Bliv klar til julen og få mere kvalitetstid med familien

Julen er den dejligste tid, hvor vi bringes sammen over flere hyggelige arrangementer med familie, venner og kollegaer. Men inden julefreden for alvor kan sænke sig, så skal der ordnes flere gøremål. December kan for flere blive en stressende måned, hvis ikke den planlægges en smule forinden. Hvis du godt kunne tænke dig en stille og rolig jul i år, hvor der var tid til mere julehygge sammen med familien, så læs med her og få inspiration til at bevare overblik over din tid.

Sørg for en god planlægning

Når sneen daler ned udenfor og vi ligger på sofaen sammen med hele familien og ser julefilm, så er det rart ikke at stresse over en for lang liste med praktiske gøremål. Jul er netop en tid, hvor vi sammen skal hygge os og have kvalitetstid over de mange traditioner. Alt fra julegaver, adventskalender, julekrans, hjemmebag, juletræ og oppytning er kun få ting, som skal ordnes på den lange liste over december måned. For at få mere ro over julen, så kan du starte allerede nu med at få lavet en samlet liste over alle de ting, som du skal nå. Det giver et overblik over de mange gøremål, som du løbende kan strege af og på den måde slipper du for at skulle huske det hele i dit hoved. Du kan med fordel også få sendt alle de invitationer ud til dine gæster over julen, så du har styr på hvor mange der kommer og hvor meget mad og drikker der skal indkøbes.

Køb dine julegaver tidligt

Julen er gavernes fest, hvor vi forkæler hinanden med vores betænksomhed. Det yndige juletræ bliver ikke smukkere, når først vores gaver ligger under det. Du kan med fordel få indkøbt alle dine julegave tidligt, så du ikke skal stress sammen med en masse andre de sidste juledage op til juleaften. Det smarteste du kan gøre, er at få lavet en liste over alle de gaver, der skal købes og til hvem. Dernæst afsætter du en dag eller halv dag til at få det hele klaret.

Få tidligt indkøbt mad og drikkevarer

Få klaret dine indkøb med det samme, så der er en ting mindre, som du skal forholde dig til når juleaften nærmer sig. Det gode ved julen er uden tvivl den lækre julemad, som vi mødes til over det flotte dækkede julebord. Der er ikke noget der slår duften af julemad, og der er ingen grund til at købe alle julemad eller godterne ind som det sidste. Rigtig mange madvarer kan holde længe og det er rart, at de er købt ind, så du altid kan smække en lækker julefrokost sammen til dine kære. Der er hellere ikke nogen grund til, at du venter med dit indkøb af alkohol og cider. Her kan du købe rigeligt, hvis du har overskud af drikkevarer, så kan du bruge dem nytårsaften. Du kan bestille både madvarer, slik og dine drikkevarer online og få dem leveret til din hjemmeadresse, så du ikke skal stress over at slæbe det hele hjem. På den måde kan du bruge mere tid sammen med familien på noget andet sjovt i stedt.