Få den rette finansiering til din virksomhed

Har du startet en ny virksomhed, eller er du blevet ramt af tanken og derfor stadig bevæger dig i fasen optil opstart. Det er ikke sikkert du har den store likviditet i din virksomhed, eller selv har nok til at starte og det kan derfor være svært at komme i gang. Derfor kan det være en god idé at gå på jagt efter et lån til at finansiere dit eventyr, og vi har derfor lavet et overblik over hvad du skal være opmærksom på når du optager lån i en startup.

Tag hensyn til renters rente

Renten på et lån vil ofte variere meget alt efter type, sikkerhed og långiver men renten er misvisende for hvad du egentlig kommer til at betale i renter. Det kan være en fordel, når du sidder med et låne tilbud at regne den interne rente ud. Den interne rente er den egentlige årlige rente du kommer til at betale, da der i den nominelle rente ikke tages højde for at der er flere rentetilskrivninger end en gang om året.

Det er også vigtigt at sammenligne ÅOP, Årlige Omkostninger i Procent, med renten, hvis der er en stor forskel, betyder det at der er andre skjulte gebyrer du skal være opmærksom på. Sørg for at læse alle vilkårene og regler godt igennem, så du ikke bliver overrasket af uforudsete udgifter til lånet. Sørg for at kontakte låneudbyderen i tilfælde af, at du har spørgsmål til regler og vilkår vedrørende lånet.

Sammenlign og indhent alt du kan

Det er vigtigt, når du er på jagt efter det rigtige lån, at du sammenligner de forskellige udbydere du ser som mulige kandidater. Du kan sagtens indhente lånetilbud, da de ikke er gældende før du har skrevet under, så du skal ikke være bange for at hente så mange som muligt, så du har mulighed for at finde det billigste lån. Den anførte rente vil ikke være den rente du modtager, det er en vejledende rente de har på hjemmesiden, og du vil ikke kunne være sikker på at renten ikke bliver lavere eller højere end den anførte rente, før du indhenter et tilbud på lånet.

Vi kan selvfølgelig ikke være eksperter på lån alle sammen, det må vi lade bankmænd og revisorer om, og ovennævnte er kun et uddrag af hvad du skal være opmærksom på. Hos Comparisonbanker har de dog specialiseret sig i sammenligning af lån, så du ikke behøver. De har udviklet flere værktøjer som gør det nemt for dig at finde det billigstelån, du har både mulighed for at sammenligne lån og benytte deres låneberegner på flere forskellige lånetyper, så du nemt kan vurdere hvilken lån der bedst kan betale sig.