Hvornår er et lån en god ide?

Nogle sværger til aldrig at låne penge, andre låner penge til at købe ferier og nyt TV. Men hvem er klogest af de to typer, og findes der en tredje person der er smartere?

Vi kigger i denne artikel på hvornår du bør låne penge, og hvornår du bør lukke pungen og gå.

Et lån er den bedste måde at finansiere investering i udlejningsejendomme

En af de bedste måde at øge sin formue er gennem ejendomsinvestering. Det kræver i mange tilfælde meget kapital at købe en ny ejendom, som du kan udleje.

Hvis du har gjort alt dit forarbejde i forhold til vurdering af ejendommen, og skal til at finde ud af hvordan du finansiere projektet, så bør et lån være en del af dine overvejelser.

Der er flere fordele ved at både at finansiere en udlejningsejendom med dine egne penge og lånte penge.

Den største fordel ved at låne er at det giver dig mulighed for at investere i større projekter end du ellers ville have haft mulighed for.

Den anden fordel er at du i forhold til skat kan få skattefradrag for renteudgifter.

Du bør i de fleste tilfælde finansiere din ejendomsinvestering med et lån, da det giver dig en større indtægt i sidste ende.

 

Et lån er ikke altid en god ide når du skal købe nyt hus eller bil

For langt de fleste kommer der et tidspunkt, hvor man enten skal købe et hus eller en bil. Selvom de fleste ser det som en investering at købe et hus eller en bil, er dette dog forkert.

En bil falder stort set altid i værdi, og et hus giver dig ikke nogen indtægt medmindre du lejer det ud.

Hvis du har planer om at leve det samme sted over en længere periode, kan det i en del tilfælde være billigere at købe huset. Hvis det er billigere at købe huset end at leje det, så er det en god ide at købe det ellers ikke.

Det kan i de fleste tilfælde ikke betale sig at købe en bil, og du bør derfor lease den i stedet.

 

Forbrugslån er næsten altid en dårlig ide

Det er fristende at købe de ting vi gerne vil have, selvom vi ikke har pengene til det. Trangen til at købe ting med det samme har ført til at man i dag kan optage et kviklån ligegyldigt, hvem man er.

Det er generelt set en dårlig ide at optage et kviklån til at finansiere ferier, nyt TV, eller andre indkøb af ting der ikke giver dig flere penge.

Det eneste tidspunkt det giver mening at optage et kviklån er hvis du ikke kan betale dine regninger sidst på måneden, du ikke kan låne penge andre steder fra og får løn måneden efter.

Hvis du står i den situation kan du optage et lån trods RKI eller andre kreditorer ikke er blevet betalt.

Forbrugslån bør være din sidste udvej, og ikke noget du bruger hvis du vil have et nyt TV