Nye lokaler til din virksomhed – sådan opnår man det bedste resultat

Det kan være en fordel at bygge helt nye lokaler til sin virksomhed. På den måde kan man have stor indflydelse på, hvilken form for arbejdsplads, der skal danne rammen om virksomheden. Men når man skal bygge nye lokaler til sin virksomhed, er der også mange ting, der skal tages hånd om, inden man går i gang, og det skal overvejes nøje, hvordan man opnår det bedste resultat, så man kan ende ud med at få en velfungerende arbejdsplads. Det er både vigtigt at kende sin virksomhed og sine ansatte bedst muligt, og derudover skal der også tages stilling til nogle mere juridiske forhold, så der ikke opstår konflikter under byggeprocessen.

 

Kend din virksomhed og de ansatte

Det er vigtigt, at man kender sin egen virksomhed godt, inden man begynder at bygge nye lokaler. Der skal være en klar idé om, hvad virksomheden har brug for, og hvilke faciliteter der skal indgå i de nye lokaler. De nye lokaler skal danne rammen om en arbejdsplads for mange mennesker, og derfor er det også vigtigt at kende sine ansatte og danne sig et billede af, hvad de har brug for, for at kunne trives i hverdagen. Ved at kende sin egen virksomhed, og sine ansatte til punkt og prikke, vil man altså opnå det bedste resultat, når man skal bygge nye lokaler til virksomheden. En virksomhed er ikke meget uden nogle ansatte, og hvis de ikke trives på en arbejdsplads, vil man ikke få en velfungerende virksomhed. Udover at kende virksomheden og ikke mindst de ansattes behov, er der også nogle juridiske ting, der skal overvejes, inden man går i gang med byggeriet.

 

Aftal AB92

Inden man går i gang med byggeriet, vil det være en god idé at aftale AB92 med sin entreprenør. AB92 er et dokument, der betyder, at både entreprenører og bygherrer i fællesskab er blevet enige om reglerne vedrørende byggeriet. På den måde, er der klare linjer for, hvordan det skal foregå, og indholdet af aftalen er således en form for afbalancering af parternes rettigheder, og pligter overfor hinanden. Regelsættet kan for eksempel indeholde, hvorledes parterne skal stille økonomisk sikkerhed overfor hinanden, og hvordan betalingen skal foregå. På den måde, er der taget stilling til de forhold, der ellers kunne skabe konflikter på forhånd, og således undgår man altså en konflikt, og kan opnå det bedst mulige resultat til sin virksomhed. Det skal dog påpeges at AB92, ikke er direkte lovgivning, men derimod et sæt frivillige regler, der skal overholdes mellem bygherrer og entreprenører. Det kan altså anbefales, at man vedtager en AB92, inden man går i gang med det store byggeri, så bygherrer og entreprenører er forpligtede overfor hinanden.