Rejseekspertens 3 bedste tips til billige flybilletter i 2017

Prisen falder og falder – og den trend ser ikke ud til at stoppe lige foreløbigt.

Som globetropper kan du glæde dig over, at prisen for en flybillet over Atlanten på blot 2 årtier er faldet med cirka 70 %. Det er især i de sidste 5 år, at udviklingen er gået rigtigt stærkt med nye og mere effektive fly, flere rejsende at sprede omkostningerne på og billigere brændstof med de faldende oliepriser.

Her får du rejseekspertens tips til billigere flybilletter – og derved flere penge til alle de andre ting, du gerne vil nå på din rejse:

Køb 4-6 uger før

Når du køber i god tid, får du også billigere flybilletter.

For korte ture – inde i Europa, eksempelvis – er det fint, hvis du køber 4 uger før. For længere ture til eksempelvis New York eller Bangkok, skal du være ude cirka 6 uger før tid for at få de billigste flybilletter.

Hvis du køber en dag eller to før afgang, skal du også regne med at betale den helt høje pris for dine billetter. Den flybillet til Paris, der koster 500 kroner fire uger før koster nærmere 2.500 kroner dagen før.

Det er udbud og efterspørgsel, der virker mod dig, jo længere tid der går.

Husk at få penge for flyforsinkelse

Hvis du skal have flere penge til din rejse, kan du enten bruge færre eller tjene flere.

En nem måde at fjene flere på er ved hjælp af reglerne om flyforsinkelse og aflysning. Du kan få 2.000 kroner i erstatning, hvis dit fly i Europa forsinkes i mere end 2 timer eller aflyses.

Vend en træls forsinkelse eller aflysning til noget positivt. Det kan du læse mere om på Flyforsinkelse-Guide.dk, hvor du også finder en guide til, hvordan du ansøger og hvilke virksomheder, der kan hjælpe dig med slåskampen mod flyselskabet.

Brug flere søgemaskiner

Flybilletsøgemaskiner er populære til at danne sig et overblik over, hvor du finder de billige flybilletter. Sørg dog for at bruge mere end blot én. Nogle flybilletportaler medtager ikke de flyselskaber, der ikke vil betale provision for dem – eksempelvis RyanAir og Norwegian.

Derfor kan du ikke være sikker på at se de billigste billetter. I stedet for ser du de billetter, virksomheden tjener mest på. Og det duer jo ikke.

God rejse!

Udgivet
Kategoriseret som Sparetips