Så lidt koster det at lease en bil i 2016

Leasing er i løbet af få år blevet en af de foretrukne måder at have adgang til en bil på i Danmark.

For hvorfor gå ud og optage et lån for at bruge op imod flere hundrede tusinde kroner, når du med leasing kan få din egen bil fra få tusinde kroner om måneden?

Som følge af flere leasingselskabers entre i Danmark er priserne tilmed nu banket ned på et niveau, hvor det at have en bil kan være billigere end at pendle med den offentlig transport. Især hvis du ser på, hvor meget tid du sparer ved at have mulighed for at køre direkte til og fra arbejde; naturligvis forudsat, du ikke bor inde i København, hvor det at komme frem og tilbage kan tage lang tid i myldretiden i bil.

Fra 1.795 kroner om måneden med Peugeot, Aygo og C1

Frankrig og Tyskland har altid været de to bilproducerende nationer i EU. I Sydfrankrig finder du en stor fabrik, der producerer biler for mange af de mest kendte bilmærker.

3 af dem, Toyota og franske Citroen samt Peugeut får tilmed produceret deres respektive billigste model her på den samme fabrik. Bilerne minder til forveksling om hinanden, hvis du ser bort fra logoet på kølerhjelm og rattets design.

Der er tale om Citroen C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo.

De tre små biler, der med deres størrelse er velegnet til kørsel og parkering i by, men ikke så meget andre steder, kan du i Danmark nu lease fra 1.795 kroner med 15.000 kilometer om året. For 30.000 kilometer skal du slippe et par hundrede kroner mere om måneden.

Og det mest fantastiske er at dette beløb er uden en førstegangsydelse. Du skal således ikke betale mere end 1.795 kroner i første betaling.

herudover skal du selv sørge for brændstof til bilen samt have købt en lovpligtig ansvarsforsikring.

Det billigste tilbud per skrivende en Peugeot 107. Find detaljer på Leasingoffer.dk/Peugeot-Leasing. Hvis du overvejer at lease, men ikke kan overskue budgettet, anbefaler vi at få hjælp fra en økonomisk rådgiver som denne i Trekantsområdet.

Ingen reparationer

En af de store fordele ved at lease en bil fremfor at købe den er, du har hånd i hanke med dine udgifter.

Løbende reparationer er nemlig med i din leasingaftale. Hvis bilen således går i stykker, er det leasingselskabet, der betaler dette. Der er dog undtagelser, hvis du er medskyldig i skaden. Men de store reparationer, når motoren fx bare er for gammel, selvom du har kørt pænt, er leasingselskabets udfordring og ikke din.

For at undgå ikke at miste din disponering over bilen, selvom du ikke betaler selve reparationen, bør du købe kølervæske, motorolie, bremserens og andet, så du vedligeholder bilen løbende.