Sådan kan du øge din boligs værdi

Boligmarkedet der stadig rivende udvikling og det betyder, at der både er interesse for at købe og sælge boliger. Dem som endnu ikke har sat et til-salg-skilt op ude i haven går højst sandsynligt med tanke om at renovere deres bolig, inden de går ud i markedet. På den måde kan de muligvis få en højere pris for deres bolig. Hvis du selv er en af dem der går og overvejer at istandsætte din bolig, kommer der her nogle få råd til, hvad du kan overveje at prioritere at få forbedret i din bolig, hvis du ønsker at få en højere salgspris.

Hulmursisolering

Det første vi vil anbefale dig at gøre, hvis du gerne vil øge værdien af din bolig, er at få hulmursisoleret din bolig. At få hulmursisoleret sin bolig kan koste op over 50.000 kroner, men det vil for langt de fleste være en rigtig god investering, da pengene kommer tilbage igen via en lavere varmeregning og at forbedre sin boligs energieffektivitet er en af de ting som kan kaste en væsentlig højere salgspris af sig. Derudover behøver det ikke at tage lang tid at få hulmursisoleret sin bolig hvorfor Det kan være en rigtig fornuftig investering også på kort sigt.

Nyt tag

En lidt større investering du kan overveje som vil række længere ind i fremtiden at udskifte dit nuværende tag. Et tag er én af de ting, som man bliver nødt til at være på forkant med, hvis ikke man lige pludselig vil stå med en stor ekstraregning og hvis man ønsker at gå ud i markedet og sælge sin bolig, er det afgørende at det i hvert fald ikke er taget som der er problemer med, da disse typer skader og skavanker netop kan blive rigtig dyre, hvis de bliver opdaget for sent.

Man kan derfor vende den om at sige, at hvis du går ud i markedet med et dårligt tag, så kommer du højst sandsynligt ikke til at få en god pris for din bolig, så du kan lige så godt bide i det sure æble nu og tage skeen i den anden hånd. et nyt tag er dog sammenlignet med hulmursisoleringen større investering og det kommer også til at tage længere tid før Det kan blive gennemført, men det vil som sagt være noget som kaster en højere pris af sig så vær endelig tålmodig. Du skal dog passe på, hvis du ønsker at renovere dit tag, da en række tage kan indeholde miljøskadelige stoffer. Så sørg for at kontakte nogle, der har erfaring med miljøsanering.

Nye vinduer

En mindre og mere let tilgængelige investering du kan gøre, inden du går ud og sælge din bolig have at udskifte dine vinduer. Ligesom med hulmursisolering af nye vinduer er en af de ting som kan øge din boligs energieffektivitet ret markant ganske hurtigt, hvorfor du hurtigt skulle kunne få dine penge tilbage igen. Og derudover tager det ikke nødvendigvis lang tid at få udskiftet dine vinduer, når først du har fået en aftale med en håndværker. Jo længere du går op i energieffektivitet jo højere bliver prisen også, men det gælder både for vinduerne, som for din bolig. Så vær ikke bange for at købe nogle vinduer af høj kvalitet. også selv hvis du ikke sælge din bolig lige her nu så vil du selv få gavn af både en varmere bolig og ikke mindst til den laver meget beregning.

Renover dit badeværelse

En tredje type renovering som du kan overveje hvis du gerne vil sælge din bolig, er at renovere dit badeværelse. Badeværelser er et af de rum, som er vigtigst at holde up to-date, da de både skal se pæne ud og ikke mindst være funktionelle hvis man ønsker at undgå alvorlige gener som eksempelvis vandskader. Som tommelfingerregel siger man at et badeværelse skal renoveres cirka hvert 20. år og derfor kan det give god mening at du selv renovere dit badeværelse, inden du sætter det til salg. På den måde vil din bolig både stige i værdi og køberne vil have mindre incitament til selv og renovere badeværelset efterfølgende.

Skift brændeovnen ud med en varmepumpe

Den sidste ting du kan overveje, hvis du gerne vil høre værdien af din bolig, er at skifte din brændeovn.

Den danske regering har allerede sat en dato for, hvornår vi skal skaffe os af med vores brændeovne og derfor kan du lige så godt være på forkant med udviklingen og allerede nu tage initiativ til at få skiftet din brændeovn ud med eksempelvis en varmepumpe.

En varmepumpe kan koste over 100.000 kroner, men som sagt er dette en af de ting du kan gøre præventivt for at sørge for at din bolig både holder sin værdi og eventuelt stiger i værdi, da boligkøberen ellers vil bede om at få et tilsvarende afslag i prisen for netop at kunne lave denne forbedring af din bolig. Du kan i de tilfælde selv vælge, om du vil have fjernet din skorsten eller du bare vil have den blokeret.