Sådan kan studerende bo i en universitetsby

 

Hvert år er der det samme problem, når alle unge starter på universitet samtidig. Nemlig, at det er umuligt for dem at finde en bolig, og når de endelig har fundet en, er det umuligt for dem at betale huslejen. Især forældrekøb er her en smart løsning, da det giver den studerende mulighed for at kunne bo i en universitetsby uden at blive ruineret.

Vi prøver her også at komme ind på, om der er andre ting, som studerende kan gøre, hvis der ikke er mulighed for forældrekøb.

 

Find et kollegieværelse

Noget af det billigste, og måske også hyggeligste, du kan gøre, er at bo på et kollegieværelse. Her bor du sammen med andre studerende, som er i samme situation som dig. Huslejen er billig, da det er lavet til, at studerende skal have råd til at bo her.

En anden fordel ved et kollegieværelse er, at beliggenheden ofte er meget centralt i byerne og på  den måde er det sjovt at bo på et kollegie.

Ulempen er selvfølgelig, at det kræver, at du er meget socialt anlagt, og det er heller ikke let at få et kollegieværelse i en by som København. Hvis du kommer udenfor København, står du foran i køen til et kollegieværelse tæt på dit universitet.

Hvis du kommer fra København, kan du risikere, at dit kollegieværelse ikke er særlig centralt, og det er ikke nødvendigvis det sjoveste at bo langt væk fra sit universitet, hvis man gerne vil have den ultimative oplevelse.

 

Lejelejligheder

Problemet ved lejelejligheder i en by som København er, at det er umuligt at finde en lejlighed, og hvis du finder en, så er den umulig at betale. Det gør, at lejelejligheder ikke er særlig interessante at kigge på for studerende.

Ofte vil du have større held med at finde leje hos en, som ejer en lejlighed, og som gerne vil leje et værelse ud. F.eks. en som bor i en lejlighed foretaget med forældrekøb.

 

Forældrekøb er en god mulighed

Det bringes os tilbage til starten af denne artikel. Forældrekøb er en glimrende mulighed for at barnet kan bo i en lejlighed til en billig husleje, mens forældrene kan bruge lejligheden som en form for opsparing, da barnet afdrager gælden ved at bo der. Der er en række fordele og ulemper forbundet med forældrekøb, som vi anbefaler, at I læser mere om, får I beslutter jer for forældrekøb. Der er en glimrende guide om det på foraeldrekoeb-guide.dk.

Det er klart, at denne guide kommer med gode råd til, hvad I skal gøre og ikke gøre. For det er værd at vide, hvordan I bliver beskattet, inden I kaster jer ud i forældrekøb. Men det er klart en af de mest interessante muligheder, hvis I som forældre gerne vil have, at jeres barn bor et trygt og godt sted, mens barnet studerer.