Sådan kommer iværksættere igennem svære situationer

Det er altid svært at komme igennem svære situationer i livet, men hvis du samtidig er ved at bygge en virksomhed op fra grunden, kan det være endnu mere problematisk. Her vil vi give dig nogle råd til, hvordan du som iværksætter kan komme igennem svære tider. Dvs. alt fra håndtering af dødsbo, skilsmisse til at virksomheden måske ikke helt går, som du havde regnet med.

Sørg for at have et netværk

Mange iværksættere arbejder så meget, at de glemmer at sætte tid af til at være sociale. Når det bare går derud, virker dette ikke som et problem, men hvis du pludselig oplever en kæmpe ændring i dit liv, så er det svært at stå helt alene.

Men du kan ikke regne med, at folk henvender sig til dig, hvis du ikke tidligere har gjort noget for at være venner med dem. Det er ikke altid lige let for mennesker at ændre vaner, og derfor vil vi anbefale dig, at du altid husker at være social med andre mennesker.

Det er ikke en overspringshandling at være sammen med andre mennesker.

 

Det handler om psyken

Det er let at sige, at dine problemer er psykiske, hvis der sker noget dårligt i dit liv. Men for det meste er det heldigvis ikke noget fysisk, der sker med os og så er det muligt at komme videre og arbejde på sin virksomhed, selvom det ikke er let.

Hvis du oplever af en af dine nærmeste pludselig dør, og du står for ansvaret med et dødsbo, vil vi anbefale dig, at du får hjælp udefra til at stå for det. For det kommer til at slide på dig for hårdt, hvis du både skal stå for din virksomhed og et dødsbo helt alene. Se mere om det her.

Med skilsmisser og andre ting som handler om dit liv personligt, kan du desværre ikke uddelegere din smerte, og du bliver nødt til at leve med den. Her er det vigtigt at gøre to ting. Sørg for at have nogle gode rutiner og anerkend hvordan du har det.

Du kan ikke løbe fra dine følelser, men du skal tænke på, at det kun er midlertidig, da det kan hjælpe dig med at komme over i dine gode rutiner, selvom livet ikke føles let.

 

De gode rutiner

For at komme over den slags skal du ikke kun have gode arbejdsrutiner, selvom det selvfølgelig altid er en god idé.

Vi vil anbefale dig, at du også gør gode ting for dig selv i dit liv. Det kan være, at du sætter tid af til en hobby, eller at du måske begynder at træne igen. Selvom du er iværksætter, så brænder du ud, hvis du tror, at du kan leve som en robot. Selv en maskine holder ikke for evigt, så husk at pas på dig selv.

Så skal du nok overleve alt fra din skilsmisse til håndtering af et dødsbo.