Sådan sparer du penge på finansielle produkter

Finansielle produkter er en stor del af vores hverdag. Eksempelvis er forsikringer vigtige, og bør i høj grad prioriteres højt. Hvis der opstår skade på eksempelvis dit hus, kan det blive rigtig dyrt for dig, hvis du ikke har tegnet en husforsikring.

Du kan også risikere, at du betaler mange tusinde kroner mere for dine forsikringer, end du har mulighed for. Forsikringsverdenen kan være svær at finde rundt i, hvis man ikke er vant til at arbejde med forsikringer i sin hverdag. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilke faktorer man skal være opmærksom på, når man skal tegne en ny forsikring.

Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker at låne penge. Det er meget vigtigt, at du ikke blot går ud og låner penge, hos den første udbyder du støder på. Du bør undersøge markedet for lånemuligheder meget grundigt, så du er sikker på, at du får det rette lån, og dermed ikke betaler for meget i rente.

Sådan finder du den rette forsikring

Når du skal finde den rette forsikring, er der som nævnt mange faktorer, du skal være opmærksom på. Eksempelvis er der stor forskel på, hvilke dækninger som er inkluderet i forsikringsselskabernes grundpakker, og hvilke tilvalgsdækninger du kan tilføje til din forsikring. Undersøg derfor forsikringsselskabernes forsikringspakker, før du vælger at tegne en forsikring.

Derudover bør du også sammenligne forskellige forsikringstilbud med hinanden, så du er sikker på, at du får et objektivt og brugbart billede af, hvordan dine forsikringsmuligheder ser ud. Er du eksempelvis på udkig efter en forsikring, kan du benytte dig af en sammenligningstjeneste, som hjælper dig med at finde den rette forsikring til dine behov.

Ved at udfylde en formular på sammenligningstjenestens hjemmeside, vil du efter få dage blive kontaktet af forskellige forsikringsselskaber, som hver især kommer med et skræddersyet tilbud, der er helt gratis og uforpligtende.

Sådan finder du de rette lånemuligheder

Hvis du ønsker at låne penge, er det meget vigtigt, at du undersøger de forskellige lånemuligheder, inden du ansøger om at låne penge. Vi anbefaler til enhver tid, at du kun låner penge, hvis du har en meget god grund til dette. Nogle folk vælger at optage lån, fordi de synes, det kunne være rart med lidt ekstra penge, til en eventuel weekend eller ferie.

Hav derfor altid med i overvejelserne, om du ønsker at låne penge for din fornøjelses skyld, eller om du finder dette nødvendigt. Vi anbefaler, at det kun er til de formål, som er meget nødvendige, du optager lån. Hvis du beslutter dig for, at du gerne vil optage et lån, skal du naturligvis undersøge, hvor du finder det billigste lån.

Der findes i dag flere værktøjer på nettet, som hjælper dig med at sammenligne forskellige lånemuligheder. Du kan eksempelvis hos Mikonomi.dk få et hurtigt overblik over, hvilke udbydere du kan kontakte, hvis du ønsker at låne penge.

Vær opmærksom på lånets omkostninger

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke kun er renter, som er de eneste omkostninger ved et lån. Administrations- og stiftelsesomkostninger skal også medregnes. Du bør naturligvis lave en udregning af de omkostninger, som er forbundet med et lån og herefter vurdere, om du har råd til at optage sådan et lån.

Når du skal have det mest retvisende billede af de omkostninger, som er forbundet med lånet, bør du kigge på lånets ÅOP, som er lånets årlige omkostninger i procent.

Vi vil endnu gang understrege, at du naturligvis kun bør ansøge om at optage et lån, hvis du har behov for dette. Nogle lån er mere fornuftige end andre, og i nogle tilfælde kan et lån også være den bedste løsning. Skal du eksempelvis købe en ny bil, kan det være en mulighed at optage et lån, da de færreste personer har råd til at betale for en ny bil kontant.

At sammenligne finansielle produkter er noget, som mange folk undervurderer. Dog er det vigtigt, at du husker at gøre dette grundigt, da der er mange penge at spare. Derudover er det også en god idé, at forsøge at forhandle med – eksempelvis – dit forsikringsselskab, da visse forsikringsselskaber gerne vil gå på kompromis med prisen, hvis det kan resultere i, at de får dig som kunde.

Udgivet
Kategoriseret som Sparetips