Jeg har 100.000 kroner – Hvad skal jeg investere i?

Fast ejendom, aktier, obligationer.. Mulighederne er mange, hvis du gerne vil investere din formue og forvalte dine penge på den bedst mulige måde.

Så hvordan får du det største afkast af din formue?

Vi har kigget i historiebøgerne efter hvordan dine penge forvaltes bedst. Glem hvad aktierådgiverne siger, for vi lader statistikkerne tale.

Du kan investere følgende 3 ting:

Din uddannelse giver det bedste afkast

Den bedste investering i dit liv er den, du laver i din uddannelse.

Med en højere uddannelse åbner flere jobmuligheder sig, du lærer dygtigere mennesker at kende, du bliver gearet mod en tilværelse som selvstændig – du bliver slet og ret mere værd.

Uddannelsen stopper ikke, når du er færdig på universitet.

Den fortæller både hvis du har et job, hvor du kan tage en MBA, lederuddannelse eller kortere uddannelse i udlandet eller hvis du er ledig – med et af de statsstøttede kurser for ledige kan du gøre dig mere attraktiv overfor arbejdsgivere med nyligt opdateret viden.

Aktier giver 5 % om året

Over en tilpas lang tidshorisont vil investering i danske aktier give dig et afkast på 5-6 % om året. Har du investeret dine penge i amerikanske aktier kan du glæde dig over et marginalt større afkast, men til gengæld også et mere volatilt marked, hvor du vinder mere, når du vinder og taber mere, når det først begynder at gå den forkerte vej.

Med aktier er det vigtigt, du ikke investerer mere end du også har råd til at tabe. Hvis markederne går ned skal du kunne tåle at holde fast på dine aktier, for efter en nedgangsperiode følger en periode, hvor du har mulighed for at tjene de helt store penge.

Aktiemarkederne går op og ned. Hvis du kan sidde med i tilpas lang tid kan du derfor også være sikker på at tjene dine penge hjem igen og mere til med den lange tidshorisont.

Fast ejendom giver mere – men er besværligt

Ved at investere i fast ejendom og påtage dig noget arbejde i form af at skulle finde lejere, at lave indflytningscheck og løbende sikre, at der bliver betalt husleje til tiden. Du bliver belønnet for at påtage dig dette ekstra arbejde ved et bedre afkast end aktier har mulighed for at give dig.

Det er ikke alt for svært med den rette finansiering i ryggen fra din bank at opnå at afkast på mellem 8 og 10 % ved at investere i billige lejligheder uden for de store byer. Netop denne investeringsfremgangsmetode er beskrevet på siden AktivInvestering.dk. På siden kan du blive klogere på ejendomsinvestering i almindelighed, hvordan du kommer i gang og finde ressourcer, der hjælper dig i gang med dit projekt.