Sådan vælger du et godt webhotel

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvilket webhotel du skal vælge til din hjemmeside. Skal det koste 50 kr. pr. mdr. eller 200 kr.? Hvor stor skal kapaciteten være? Der kan hurtigt opstå mange spørgsmål i forbindelse med valg af webhotel. Søger du inspiration, så læn dig gerne tilbage og overvej de forhold, som vi påpeger herunder.

Hvad skal dit webhotel kunne?

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder ud af, hvilke behov og krav, som du stiller til et webhotel. Er det kun en lille hyggeblog med få besøgende, vil et billigt webhotel sagtens kunne fungere, men har du derimod en større hjemmeside med flere tusinde besøgende om dagen, bør du i højere grad vælge et større webhotel.

Er det f.eks. en webshop? Overvej ligeledes hvor vigtigt det er, at din hjemmeside hele tiden er oppe, eller om du i så fald godt vil kunne tåle, at din hjemmeside på sjælden vis vil gå ned. Alle hjemmesider kan gå ned, da det kan skyldes mange forskellige årsager, men alle vil helst gerne undgå det. For en webshop vil en nedetid kunne betyde en mistet omsætning, hvorimod det ikke har en større betydning, hvis din hjemmeside blot er en lille hyggeblog.

Overvej grundigt overstående og du vil stå i en meget bedre situation og vide, om du skal gå efter det helt billige webhotel, eller om du skal bruge de ekstra få penge om måneden på at sikre, at din hjemmeside ikke går ned pga. for meget trafik.

Der er forskelle på dit valg af webhotel

Der kan være stor forskel på valg af webhoteller. Nogle webhoteller er meget brugervenlige, mens andre kræver en større teknisk viden og forståelse for at kunne bruge dem. Ligeledes er der også stor forskel på webhotellernes ydelser, hvoraf dem der er billigst ofte ikke har lige så mange features, som de dyrere af slagsen.

Samtidig kan der også være hastigheds forskelle afhængig af, hvilket webhotel du vælger. Nogle er ekstremt langsomme, mens andre altid leverer varen og er super hurtige.

Har du en lille hjemmeside uden alt for mange billeder, videoer og andre tunge elementer, vil du sagtens kunne vælge et lille og billigt webhotel fra f.eks. Meebox eller en anden kvalitetsudbyder på det danske marked.

I løbet af de seneste år er hosting generelt blevet billigere i de senere år, hvilket i høj grad skyldes at webhotellerne anvender ny software, som gør det lettere at administrere webhotellerne.

Det er dermed ikke fordi, at kvaliteten er blevet dårligere. Tværtimod er webhotellerne i dag af højere kvalitet, men samtidig koster de mindre end nogensinde før.