Find det rigtige billån

Et billån kan som så mange andre former for finansiering være vanskelig at finde ud af og sætte sig rigtigt ind i. Derfor kan det godt betale sig at bruge et par aftener på at undersøge markedet for billån. Et billån kan optages både hos en bilforhandler, en bank eller hos et realkreditinstitut. Der er mange individuelle krav, der gør sig gældende, hvis du ønsker at finde det rigtige billån til dig.

Lån via et realkreditinstitut

Er du indehaver af en ejerbolig med friværdi, vil et billån med pant i boligen typisk være den billigste måde at finansiere en bil på. Realkreditinstitutterne i Danmark tilbyder meget billig finansiering af ejerboliger, så længe de samlede lån ikke overstiger 80 pct. af boligens samlede friværdi. Ydermere tilbyder bankerne også billige prioritetslån i boligen i belåningsintervallet 80-95 pct. Om du skal vælge at optage et prioritetslån eller et helt nyt realkreditlån vil dog afhænge af flere faktorer og er en individuelt sag.

 

Lån via banken

Der kan være stor forskel på, hvad et billån koster i de enkelte pengeinstitutter i Danmark. De store banker har desuden også forskellige priser afhængigt af dit kundeforhold. Ydermere findes der i dag en række af pengeinstitutter, der tilbyder billig bilfinansiering, hvis du i forvejen er medlem af deres organisation eller fagforening.

Tjek derfor på en af de mange sammenligningstjenester i dag over banker og overvej efterfølgende, hvad der er bedst for dig samt om det kan være fordelagtigt for dig at skifte bank i forbindelse med bilkøb.

 

Lån hos din bilforhandler

En alternativ måde at få finansieret din bil på er hos din bilforhandler, hvilket ofte kan virke tillokkende, når du alligevel er i gang med at foretage et bilkøb. Ofte vil det være lige så billigt, at få din bil finansieret via bilforhandlerens finansieringsselskab, som hos de billigste banker i Danmark.

Dette gælder især for dyre biler, da renterne generelt vil være lavere hos bilforhandlerne, mens stiftelsesomkostningerne, vil være højere. En bilforhandler vil modtage en provision for at formidle et lån til dig. Desuden er stiftelsesomkostningerne ikke fradragsberettigede og derfor vil et lån optaget hos en bilforhandler med en lav månedlig bruttoydelse samt en lav årlig ÅOP før skat, kunne ende med at være dyrere end et tilsvarende banklån. Det er derfor essentielt, at du kender ÅOP efter skat, for at kunne sammenligne og gennemskue, hvilket lån der er billigst.

 

Vær forberedt

Uanset hvem du er og hvor mange gange du har købt ny bil, vil du nemt kunne spare tusindvis af kroner ved at vælge den rigtige finansieringsform eller pengeinstitut. Sørg for at have undersøgt forskellige elementer inden du tropper op hos din bilforhandler, da det ellers hurtigt kan blive uoverskueligt, når de først begynder at blande alt sammen. Det bedste for dig er derfor at afsøge mulighederne for både bilfinansiering samt forsikring på samme måde, som du f.eks. vil tjekke prisen på bilen, inden du gennemfører en handel.