Skolestart: Her kan du spare penge som studerende

Sommeren er lige nu på sit højeste, men snart skal en ny flok studerende både på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser starte i skole igen, og i denne forbindelse tager man ud og sørger for at få fyldt skoletasken op med alt, hvad der skal bruges af bøger skrivehæfter og meget mere. Men hvis man er lidt påpasselig så er der faktisk rigtig mange penge at spare, hvis man ser sig for. Så hvis du gerne vil spare penge på dine skoleudgifter, kommer der her en kort guide til 3 steder du kan spare penge som studerende.

1: Køb skriveartikler og kontorredskaber på nettet

Det først som de fleste anskaffer sig inden skolestart er typiske kontorartikler som stiftblyanter, viskelædere og skrivehæfter eller endda printerpapir. Og det med god grund, for selvom mange i dag i overvejende grad bruger computeren, når de studerer, så skal der alligevel printes mange opgaver, stille og meget mere og her er det ofte nemmest at bruge de manuelle skriveredskaber. Mange vælger derfor at gå i boghandlen, men rent faktisk, så er der mange penge at spare ved at købe ind online i stedet for i de gamle butikker. Årsagen til dette er at profitmarginen er meget lav på disse produkter og dette gør, at man kan presse priserne i bund på nettet ved at spare en række omkostninger væk til den fysiske butik. Derudover kan man på nettet lettere få bestilt, så man har papir nok til hele skoleåret og man slipper for at bære det mange tunge pakker papir ud i bilen. Hvis du vil finde et sted med billige kontorartikler så kan du finde det på denne side.

2: Bøger – køb brugte studebøger eller brug e-bøger

Et andet ste hvor der er mange penge at spare for landet mange studerende på de videregående uddannelser er på studiebøger. På mange universitets studier må elever mindst bruge én måneds SU på at erhverve sig nye bøger, men det behøver ikke at være tilfældet. Her kan man i stedet vælge at købe brugte studiebøger – da man typisk kan få en bog mere end halv pris og i mange tilfælde sker der ikke noget ved at købe en bog fra sidste år. En anden mulighed er at gå 100 % over til e-bøger, da disse kan koste 50-70% mindre end almindelige bøger og dermed slipper man også for at rende rundt med tykke bøger i skoletasken. Her kan man eventuelt bruge tjenesten lix.dk, der har en ambition om at blive et slags Spotify for studiebøger. Alternativt kan man vælge at betale en ven for, at man må skanne de dele af et pensum man skal bruge, men selvom dette kan være en billig løsning, så vil man skulle holde styr på en masse papirer enten via mapper eller lignende, hvilket kan være upraktisk.

3: Transport – få en cykel eller et rejsekort

Et sidste sted man som studerende kan spare mange penge er på transport. Mange studerende på de videregående uddannelser oplever at blive skubbet rundt imellem flere forskellige fakulteter fra semester til semester og derfor er det en god ide at anskaffe sig enten et rejsekort, hvis man skal rejse langt eller en billig cykel. Med et rejsekort sparer man typisk 30-50% af sine udgifter til rejser med bus eller tog i myldertiden, og med en billig cykel kan man som bekendt eliminere sine transportudgifter helt hvis man har viljen til det.