Pandora – Historien om et smykkemærke

De fleste har hørt eller stiftet bekendtskab med smykkefirmaet Pandora, da det er et smykkefirma, der både har haft op- og nedture igennem deres vej til succes. Ikke mindst på grund af den meget omtalte sag vedrørende serieiværksætteren ”Kasi” Jesper, der mener at Pandora skylder ham penge.

En sag der endnu ikke er blevet afgjort efter mange år og en sag, der i de sidste par år gentagne gange, har fyldt meget i medierne og Pandoras omdømme.

Selve smykkefirmaet Pandora A/S er et dansk børsnoteret internationalt smykkefirma, der sælger deres smykker i mere end 90 forskellige lande, fordelt ud over seks kontinenter i hele verden. Pandora har omkring 9.500 forhandlere og beskæftiger mere end 14.000 medarbejdere på verdensplan.

Det er med andre ord en kæmpe dansk virksomhed, der både florerer i Danmark og internationalt. Det hele startede dog for mange år siden i en lille juvelerbutik i København.

Blev grundlagt for mere end 30 år siden

Det der skulle vise sig, at blive en kæmpe virksomhed med mere end 14.000 medarbejdere og en omsætning på 9 mia. årligt, var nok ikke hvad grundlæggerne Per Enevoldsen og hans kone Winnie nogensinde havde turde drømme om.

Det startede med at Per og Winnie ofte rejse til Thailand for at finde smykker til import. Deres varer de importeret fra Thailand blev dog hurtigt meget efterspurgte og gradvist begyndte de at flytte deres fokus til engroshandel med kunder fra hele Danmark.

Dette blev en succes. Efter få år som grossister – en rolle lig hvad smykkebutikken Ravstedhus har i dag – valgte de at standse virksomhedens aktiviteter i detailledet i år 1987. Herfra tog det fart og Pandora havde allerede fået tilknyttet en designer, da de nu hellere vil fokusere på, at skabe deres egne unikke smykker. Derfor påbegyndte de allerede deres fremstilling af deres egne smykker tilbage i år 1989 i Thailand.

Igennem det sidste årti har de blandt andet været med til at udvikle det velkendte charm-armbånd og fået det lanceret på det danske marked og mange andre smykker.

Her er Pandora i dag

Pandora er på nuværende tidspunkt et rigtig godt sted, da de opererer og leder en vertikalt integreret forretningsmodel fra deres in-house design til direkte distribution på de fleste markedet i dag.

Deres smykker er populære og de stræber stadig i dag ligesom dengang de startede, at tilbyde kvinder i hele verden et helt univers af topmoderne og ægte håndforarbejde smykker i den højeste kvalitet.

Smykkerne skal samtidig kunne købes til overkommelige priser, hvor alle kan være med og dermed inspirerer kvinder til at vise deres individualitet igennem Pandoras smykker.