Studiestart: Tre gode investeringer du bør overveje

I fredags fik mere end 50.000 danske unge at vide at de var kommet ind på en videregående uddannelse og dermed står mange unge mennesker foran at skulle flytte hjemmefra til fordel for en studielejlighed. I den forbindelse er der mange danske unge som har ekstra mange penge på lommen, efter et givtigt sabbatår med fuldtidsjob. Hvis dette er tilfældet for dig, er der en række investeringer, der kan gøre livet på SU langt sødere.

1: En ny springmadras eller en ny seng

Den første store investering man med god grund kan fortage sig, når man flytter hjemmefra, en ny seng. En god seng er alfa og omega for, at man får en ordentlig nattesøvn, og netop nattesøvnen er noget som mange danske studerende døjer med. Derudover er en seng noget som man kommer til at have mange år frem i tiden, og netop derfor er det en god ide at investere i en ordentlig kvalitetsseng, imens du har penge på lommen. Hvis du selv leder efter en ny seng eller måske en ny madras kan du finde et stort udvalg på denne side.

2: En brugt cykel

Hvis du skal studere i en af de større byer som København, Aarhus eller Aalborg er det også en god ide at få fat i en brugt cykel. Uanset hvor du bor i landet, vil du finde ud af, at cykelstierne i de større byer er bedre end der hvor du bor nu. Men til gengæld er der rift om cyklerne, og derfor er det en dårlig ide at købe en spritny cykel – hvis man vel at mærke vil have den for sig selv. Køb derfor en billig og brugt cykel, som ikke ser ud af noget særligt, men som get’s the job done. Ved at have en cykel kommer du også til at spare penge på udgifter til bus eller tog, så din cykel tjener sig helt sikkert hurtigt hjem igen.

3: En opvaskemaskine

Hvis du skal flytte ind i en lejlighed fremfor et kollegium, kan det i mange tilfælde også være en god ide at investere i enten en opvaskemaskine eller en bordopvaskemaskine. En opvaskemaskine koster i dag nogle steder mindre end 3000 kroner, og de kan installeres i de fleste lejligheder uden den helt store tekniske snilde. Derudover sætter mange udlejere stor pris på dette, da det gør lejligheden mere attraktiv fremadrettet. Dette betyder at mange er villige til at give en kompensation i form at nogle penge fra dit indskud eller lignende.

Men derudover er den store grund til at foretage denne investering ikke at spare penge, men for at få en højere livskvalitet, da man slipper for en masse rod. Derudover bruger en vaskemaskine også mindre vand end hvis man står og vasker op i hånden men her er besparelsen ganske lille. Hvis ikke man vil bruge helt så mange penge, kan man istedet købe en bordopvaskemaskine.