12. februar 2016: Det ser bedre ud for de danske aktier

Det har de seneste par dage ikke set så pænt ud, når man kiggede på finansverdenen. En kombination af en masse dårlige regnskaber og en økonomi, der kan være svær at tyde har nemlig ledt til, at bl.a. C20-indekset har set ret så spændende ud med nogle meget forskellige udviklinger, som var overvejende i den negative lejr.

Det har altså været på en voldsom tur mod bunden de seneste par døgn, men alt lader altså nu til, at dette skrækscenarie er afværget og vi nu igen er på rette vej. Der er nemlig blevet vendt rundt på tingene, så det nu igen ser pænt ud og der er vækst på indekset.

Marked i voldsom nedgang over hele kloden

Det har været en stor nyhed i Danmark, at det ikke ligefrem så pænt ud, hvis det var aktier man handlede med. Det var et blodrødt marked og der var store fald i værdi. Heraf kan f.eks. nævnes Novo, som i sandhed tog et hårdt salg. Det gjorde mange andre virksomheder også og det gjorde altså, at indekset 2 dage i streg så fuldstændig ødelagt ud med en masse røde tal.

Det er aldrig et rart syn at se, uanset hvilken rolle man spiller i det hele, for det er jo i alles interesse, at det går godt i økonomien, men det var ikke helt tilfældet de sidste 2 dage. Det var dog ikke kun i Danmark, for det har set dårligt ud i mange andre lande også og denne effekt har spredt sig. Når landende er så tæt bundet sammen, så kan man ikke undgå, at det påvirker nabolande og økonomier, som er tæt knyttet til hinanden og det har altså ledt til, at det hele så en smule sløjt ud den seneste tid.

Optur på aktiemarkedet

Heldigvis for både virksomheder og investorer, så er der dog stadig håb, for i dag har resultatet været fuldstændig et andet. Det har nemlig bugnet med positive tal og her er det igen Novo som virkelig trækker fra og ser en stor værdistigning. Der er dog stadig virksomheder, som ikke helt kunne trække sig på af dynget bl.a. på grund af dårlige regnskaber, men trods det, så ser hele indekset meget bedre ud og der er altså håb for økonomien, så det ser en lille smule mere positivt. Det kunne være blevet værre, men det fik en ende.