Jeg kan ikke låne penge til mit nye hus – hvad gør jeg?

Det er en drøm for mange nye og gamle familier at få lov til at købe et hus i udkantsområderne. Væk fra storbyens stress og jag, og ud hvor man kan trække vejret lidt mere frit end ellers. Problemet er bare, at et sådan hus jo koster penge. Penge man ikke altid lige har.

Det man derfor bliver nødt til at gøre, det er at spørge sin bank om lov til at låne penge til huset. Nogle for lov, andre for ikke lov. Tendensen er dog, at langt de fleste for nej til at låne penge til huset i udkantsområderne, simpelthen fordi banken mener, at huset bliver meget svært at sælge igen. Men hvad kan man så gøre?

Alternative låneportaler

I og med at bankerne ikke vil låne penge ud til folk, er det naturligt at der opstår nye steder, hvor man kan låne penge uden om banken. Disse er der også kommet en del af, og det kan meget vel være fristende at benytte disse, hvis man skal have et hus, men banken siger nej. Renterne på disse låneportaler er dog noget højere end hvad almindelige realkreditlån, så derfor er det vigtigt at se på sin økonomi genne kritiske briller.

Spørg dig selv – hvorfor siger banken nej?

Hvis man skal ud og låne penge, og man overvejer at gå udenom banken og låne penge til en højere rente, så skal man huske på at stille sig selv nogle spørgsmål. Spørgsmålet om, hvorfor det nu lige egentlig var, at banken afviste et lån. Bankerne har ofte styr på, hvad de laver, så hvis de afviser ens pengeønske, så er der nok en naturlig god grund til det.

En grund som man ikke bare kan vende den anden kind til. Bankerne har kendskab til lokalområderne, og ved at det bliver svært at sælge hus i udkantsområderne om 9-10 år, så hvis man skal overveje at købe hus, så skal man i hvert fald have i tankerne at bo der i hvert fald i 15 – 20 år.

En ting som man også bør overveje som alternativ til at købe hus, det er at leje sig ind i et hus i stedet. Hvis man lejer et hus i det område man gerne vil købe i, så kan det give en fornemmelse af, om man ønsker at flytte dertil helt og aldeles permanent.