3 grunde til at du har svært ved at koncentrere dig på arbejdet

Det er helt naturligt, at din motivation og overskud til at arbejde svinger over tid; nogle perioder føler du dig fuld af energi og målrettethed, imens du i andre perioder har svært ved at tage dig sammen og fokusere på arbejdet. Derfor kan det netop bare være en periode du skal igennem, når du har lidt svært ved koncentrere dig 100 %.

Har du derimod igennem et længere stykke tid haft svært ved at fokusere, så får du her 3 mulige grunde til, hvorfor du har svært ved at koncentrere dig om arbejdet.

1. Tjek dit syn

Stort set uanset hvilket arbejde, som du beskæftiger dig med, så bruger du sikkert dine øjne rigtig meget. Derfor kan det skabe store koncentrationsproblemer, hvis dine øjne ikke fungerer, som de skal. Hvis dit syn ikke er optimalt, så kan det nemlig føre til hovedpiner, irritation mm., hvilket naturligvis er distraherende.

Uanset om du bruger briller eller ej, så kan det være en god ide at få tjekket dit syn, hvis du har svært ved at koncentrere dig. Du kan se mere her, om hvordan du kan få styr på dit syn.

2. Får du sovet ordentligt om natten?

Søvn er en utrolig vigtig komponent for vores sundhed. Hvis du derfor ikke sover nok eller godt nok om natten, så kan det få en negativ indflydelse på din evne til at koncentrere dig på arbejdet. Gå derfor i seng i god tid, så du kan sove nok timer.

Det kan også være, at du døjer med søvnbesvær. Søvnbesvær kan skyldes mange forskellige ting, men en af hovedårsagerne kan være stress. Mærk derfor efter og tænk over, hvad der kan være skyld i dit søvnbesvær. Ved at opspore problemet kan du ofte nemmere finde en løsning.

3. Tænk over din kost

”Du er, hvad du spiser” – sådan lyder et gammelt ordsprog, som nok ikke helt passer, men den er dog en god indikation for, hvor vigtigt det er, at du sørger for at spise fornuftigt. Din kost kan nemlig også have en effekt på din evne til at koncentrere dig, hvormed du altså også bør tænke over denne.

Det kan være fristende at smutte forbi bageren efter en morgenkage eller snuppe en chokoladebar eller to i kiosken, men selvom sukkerrige fødevarer ofte smager godt, så er de sjældent gode for din koncentration. Spis i stedet et stykke frugt eller et groft stykke brød som mellemmåltid, da de er en sundere og længerevarende energikilde.