Derfor er en ejerskifteforsikring økonomisk fordelagtig ved boligkøb

Ved boligkøb er der mange ting, som man skal tage hensyn til og være opmærksom på. Idet det er en stor investering, er en dybdegående research og indsigt indenfor alle områder essentiel.

Dog kan det være svært at sætte sig ind i alle aspekter af et boligkøb i ligeså høj grad, og det er derfor en god idé at få professionel hjælp, hvor det er fundet nødvendigt.

På grund af investeringens størrelse, er der mange udgifter forbundet med den. Dog kan disse udgifter i fremtiden vise sig at være fordelagtige, og det er derfor vigtigt at investere, hvor der er et behov.

En af de vigtige investeringer ved boligkøb, er ejerskifteforsikring, som har en økonomisk fordel af mange forskellige årsager.

Forebygger uforudsete udgifter

En af de største fordele ved at tegne en ejerskifteforsikring er, at du undgår at blive overrasket af uforudsete udgifter. Når man vælger at købe bolig fremfor at leje, hæfter man selv for alt. Dette kan skræmme mange førstegangskøbere væk på forhånd, da disse kommer fra en fortid som lejere, hvor man aldrig selv stod med fingerene i postkassen på samme måde. Det er dg her en ejerskifteforsikring kommer ind i billedet.

En ejerskifteforsikring dækker nemlig eventuelle skader, fejl og mangler i boligen, som du – som køber – ikke kendte til, da du overtog din nye bolig.

Det kan nemlig forekomme, at der er ting, der ikke fremgår af de enkelte rapporter tilknyttet en bolig, eksempelvis på tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten.

Beskytter mod uforudsete udgifter over længere tid

Du kan til en vis grad selv styre, hvor meget din ejerskifteforsikring skal dække. Der er nemlig to forskellige typer af ejerskifteforsikringer – én med standarddækning og en med udvidet dækning.

Standarddækningen stemmer overens med loven og dets minimumskrav i forhold til dækningsomfanget, og du er dækket i fem år. Denne form for forsikring dækker udgiften for udbedring af skader, som var til stede på tidspunktet for overtagelse, men var ukendte, fordi de ikke var tilstede i rapporten eller på anden vis ikke var berettet korrekt.

Herudover, dækker den også over andre ting, blandt andet mangler, og der er også undtagelser for dækningsomfanget afhængig af forsikringsbetingelserne.

I modsætning hertil, varer en udvidet dækning typisk i 10 år, og omfatter forskellige ting afhængigt af forsikringsselskab. Som udgangspunkt kan den blandt andet dække ulovlig udført indretning, udbedring af skadelige forhold på grunden, skader på kloak og meget mere.

Har du behov for hjælp?

Lyder en ejerskifteforsikring som noget for dig, men har du behov for hjælp og rådgivning, så klik her.

En ejerskifteforsikring indeholder nemlig mange forskellige aspekter, og før du vælger din forsikring er det en forudsætning, at du sætter dig ind i de enkelte typer, de enkelte forsikringsbetingelser tilknyttet de forskellige selskaber og så videre, så du undgår overraskelser.

Det kan nemlig godt hænde, at man har overset en specifik ting, og dermed står med en uforudset udgift på trods af en ejerskifteforsikring. For at undgå dette, er det en god idé at lave sin egen research og få professionel hjælp, som nævnt ovenfor.