Får du nok i løn?

Selvom det stadig i dag næsten er mere tabubelagt at snakke om løn end det er at snakke om sex, nytter det bare ikke noget.

I dag er du nødt til hele tiden at holde dig ajour med, hvordan du ligger lønmæssigt i forhold til dine kollegaer eller andre, du kan sammenligne dig selv med. Et lønefterslæb vil komme til at forfølge dig resten af dit liv.

Undlader du eksempelvis at tage en lønforhandling med din chef, vil du hurtigt kunne gå glip af en lønstigning på 10.000 kroner eller mere. Har du således stadig 20 år tilbage på arbejdsmarkedet betyder det, at du samlet set går glip af mindst 200.000 kroner. Et beløb langt de fleste godt kunne bruge men ikke tænker videre over.

Se om du ligger lavt lønnet

Er du offentligt ansat eller privatansat på en arbejdsplads, hvor I har en tillidsrepræsentant til rådighed, vil du have en helt unik mulighed for at tale med vedkommende om, hvor du ligger rent lønmæssigt.

Er du derimod statsansat, kan du let tilgå siden lønoverblik.dk, hvorfra du kan sammenligne din løn med kollegaer i lignende stillinger.

Er du hverken offentlig ansat eller har nogen tillidsrepræsentant til rådighed, vil du kunne benytte en særlig lønberegner på djoef.dk. Du vil kunne sammenligne din løn med andre i samme stillingskategori som dig selv og med samme anciennitet og uddannelsesbaggrund.

Din løn afhænger dog af flere faktorer og forhold. Nogle af disse forhold, der kan spille ind på din løn er: Geografi, stillingsindhold og branche.