SU-lån kan være en god investering

Generelt er det aldrig en god idé at optage et lån, men vi kommer ikke udenom, at der er situationer i vores liv, hvor vi har brug for at låne penge udefra. Mange studerende knokler for at slippe for SU-lån, men faktisk kan et SU-lån være en god investering for mange.

Renten er rekordlav

Renten på et SU-lån er ufatteligt lav i forhold til mange andre typer lån. Under uddannelsen skal du betale 4% i rente, mens renten falder, når du er færdig med uddannelsen til diskontoen plus et tillæg på højest 1%. I øjeblikket er diskontoen 0,00%, hvilket i praksis betyder, at du kan få et lån med en rente på 1%. Dette er yderst vanskeligt at få andre steder, og derfor kan SU-lån være en rigtig fornuftig investering i forhold til fremtiden.

Et SU-lån kan blandt andet være en god måde at få råd til en bil, hvis du er afhængig af at kunne transportere dig selv. Andre bruger lånet til at komme et skridt tættere på drømmeboligen.

At anvende SU-lånet på denne måde er ikke forbudt, og der er mange af de førende, danske økonomer, som anbefaler netop denne anvendelse.

 

Lånet må ikke gå op i røg

For at lånet er en god forretning, er det selvsagt nødvendigt, at pengene ikke bare bliver brændt af på fest og ballade. Det er vigtigt, at du får en værdi for dit lån.

Forbrugslån er generelt altid en dårlig idé. Hvis et forbrugslån på nogen måde kan udskydes, bør du gøre dette. Når det gælder forbrugsgoder, er det altid bedre at kunne spare op end at låne udefra.

Når det gælder økonomi er det vigtigt at huske på, at lånte penge virkelig er lånte. Med andre ord er det ikke dine, bare fordi de står på din konto.

Alternativer til SU-lånet

Er du ikke vild med at skulle låne penge, er der heldigvis andre muligheder. Hvis det eksempelvis er din egen bolig, du bor i, eller at du vigtigst af alt har et rum – eksempelvis stuen eller kontoret – du kan undvære, er det en mulighed at udleje rummet for en kortere eller længere periode.

Herved kan du få lidt ekstra penge på kontoen, som hurtigt kan komme op og blive et stort beløb, hvis du sparer pengene op eller investerer dem. Det kan være en stor hjælp for dig selv og din økonomi. Mange leder efter et sted af bo, så det bliver bestemt ikke noget problem at finde en god roommate. Du kan eksempelvis finde en via dette link: https://www.findroommate.dk/