Invester i dig selv

Ligesom man betaler til fagforening og a-kasse når man er i arbejde, så er det aldrig et dårligt tidspunkt at invester i sig selv. For tænk hvis det utænkelige sker, at du en dag står uden arbejde. Vi giver dig nogle tips til hvordan du kan styrke din profil.

 1. Hold dig relevant
  Verdenen udvikler sig, og vi må udvikle os med den. Næsten ligegyldigt hvilken branche du er indenfor er der sket kvantespring indenfor området de sidste 10 år, ved mindre du restaurerer huse på frilandsmuseet. Læs fagblade og nye publikationer for at følge med i hvad der rør sig, tag til konventioner og gå til forelæsninger.
 2. Lær et sprog
  Det vil aldrig være en svaghed at kunne mere end de obligatoriske sprog, måske er det at du kan arabisk eller koreansk lige dét behov virksomheden mangler at få dækket. Du skal selvfølgelig vælge hvilket sprog efter din interesse, men det kan altid betale sig at finde ud af hvad der er mest relevant indenfor dit felt.
 3. Bliv fit
  Det er fakta, at folk der er fit og velplejede har nemmere ved at finde job. Derudover har din størrelse og udtoning en kæmpe indflydelse på ethvert førstehåndsmøde. Sørg derfor at få købt det fitness kort og brug 30-40 minutter hver anden dag på løbemaskinen eller lignende, gerne inden morgenmad da det er bevist at man forbrænder flere kalorier lige når man er vågnet og inden man har spist.
 4. Kursus
  Lidt i samme takt som det at holde sig relevant, men spørg din arbejdsplads indtil om de ikke giver tilskud til diverse kursuser. Det er en fantastisk måde at tilføje mere værdi til dig selv, men derudover også til din arbejdsplads. Hvis du f.eks. arbejder indenfor marketing, vil det være oplagt at kende til Sociale medier. Hvilket IBC har et kursus til for 5.535,- eksklusiv moms, titlen på kursus er ”Social Media Manager”. Du kan finde mange andre kursuser online, og mange sider har online kursuser hvor du kan sidde hjemme fra sofaen og lære lige hvad hjertet begærer. LinkedIn har eksempelvis et samarbejde med en side der tilbyder online kursuser.
 5. A-kasse
  Den åbenlyse. Selvfølgelig skal man have en a-kasse som arbejdende. De eneste råd vi kan skrive her er at bruge lidt tid på, at finde en der lever op til dine forventninger og som har den rette pris.
 6. Stress af
  Der er en tydelig forbindelse med antal år på arbejdsmarkedet og stressede erhverv. Det er vigtigt at du finder en måde hvorpå du føler at du stresser af. Sørg for at holde dine ferie, og lær at læg arbejdet fra dig når du holder weekend. Motion er en af de bedste måder at sænke sit stress niveau.