Forsikringsguide: 3 faldgruber du skal undgå i din forsikring

For de fleste unge mennesker er forsikringer en underlig størrelse for på den ene side kan de fleste godt se nødvendigheden af at have en god forsikring, men på den anden side føler de fleste, at det både er svært og bøvlet at gennemskue, hvad ens forsikring dækker og hvad den ikke dækker, da det er meget forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvad der er inkluderet i forsikringen. Så hvis du kan nikke genkendende til dette fænomen, kommer der her en kort guide til tre steder i forsikringen, man skal være ekstra vågen.

1: Erstatning ved sygdom

Det første sted man skal væge vågen, når det kommer til ens forsikringer er, når det drejer sig om sin ulykkesforsikring. For i langt de fleste tilfælde dækker en ulykkesforsikring ikke, hvis man får varige mén som følge af en sygdom eller ved en blodprop selvom statistikkerne viser, at man har ligeså stor risiko for at få varige men ved sygdom som ved almindelige ulykker såsom, hvis man falder af sin cykel eller kommer til skade på anden vis. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at spørge om man er dækket ind i tilfælde af sygdom. Hos de fleste selskaber skal man dog betale et ekstra tillæg, men det er både statistisk og økonomisk alle pengene værd.

2: Erstatning ved færdselsuheld

Et andet sted man skal være ekstra opmærksom er, når det kommer til mulige erstatninger som konsekvens af et færdselsuheld, hvor man selv er den forurettet. Normalt vil gerningsmanden der har påkørt en skulle betale en erstatning eksempelvis som konsekvens af den skade han eller hun har forvoldt, men dette kan være kompliceret af flere omgange, især hvis personen ikke har en ansvarsforsikring. I mange tilfælde kan disse sager trække ud og derfor kan det være en god ide at supplere sine forsikringer med en mulig erstatnings advokat, der kan være med til at køre sagen. I disse tilfælde kan man ofte tegne et tillæg der dækker advokatbistand i disse sager og netop i trafikuheldserstatningssager er det en stor risiko for, at man kan komme rigtigt galt af sted.

Derudover er det ikke alle forsikringsselskaber der vil dække dig hvis du er impliceret i en soloulykke med din bil. Her kan man dog tegne en såkaldt ’førerpladsdækning’ der kan sørge for at du også får erstatning hvis du for eksempel kommer til at påkøre et rådyr en sen aften.

3: Erstatning ved boligskader

Et tredje og sidste sted det er klogt at holde øjnene ekstra godt spærret op er når det drejer sig om din boligforsikring. Her er der mange der vælger ikke at få en såkaldt rørskadeforsikring, hvilket er en stor risiko at løbe, uanset om man bor i eget hus eller i en lejlighed, da statistikerne siger at 40% af alle boligejere på et eller andet tidspunkt kommer til at opleve en rørskade, da mange rør i danske huse og lejligheder er indvendige hvilket vil sige at de løber inde i væggene og derfor kan man ikke selv holde øje med deres forfatning. Derfor kan det altid betale sig at tegne en udvidet røskadeforsikring i forhold til sin bolig.