Legater giver dig mulighed for at studere i udlandet

Det har aldrig været lettere for studerende at komme til udlandet at studere. I mange år var det umuligt at betale for de dyre universiteter  og selve leveomkostningeri udlandet, da man ofte ikke har mulighed for at have et studiejob ved siden af, at man studerer i udlandet. De fleste ønsker heller ikke et studiejob, når de er i udlandet, så i stedet får du her råd til, hvordan du slipper for at opbygge en kæmpe gæld, hvis du vil studere i udlandet.

Legater gælder til mange ting

Mange tror kun, at legater dækker selve omkostningerne ved at gå på universitetet, men sådan behøver det ikke være. Du kan sagtens ansøge flere penge, end det koster at gå på et udenlandsk universitet.

Fonde ved godt, at det koster mange penge at studere i udlandet, så hvis du laver et seriøst budget, så kan du få dækket nogle af dine leveomkostninger, mens du studerer. Man skal måske ikke skrive, at man har tænkt sig at bruge pengene på druk. Men lav et realistisk estimat for, hvad det koster at bo i udlandet med mad, en god seng og husleje til det lille kollegieværelse og andre omkostninger.

Herefter kan du på legatbogen.dk finde alle de legater, som er relevante for dig.

 

Søg også legater mens du er ude

Ofte når man at komme af sted, inden alt er på plads, og det er som sådan ikke noget problem. Mens du er i udlandet, kan du sagtens ansøge legater.

Under forholdene til legaterne kan du læse nærmere om, hvad de kræver, for at du kan ansøge dem. Flere tillader at du kan ansøge, mens du er i udlandet.

 

Tjen flere penge, inden du rejser ud

Selvom du ansøger legater, og du sikkert også får nogen af dem, er det en god idé at spare penge op, inden du tager af sted.

Her kan det være  en god idé at arbejde lidt ekstra, inden du tager ud og studerer, så du er sikker på, at pengene ikke pludselig slipper op, og du skal ringe hjem til mor og far.

Planlæg 5 timers ekstra arbejde om ugen et år inden, at du rejser ud. Det vil gøre en kæmpe forskel, hvis du har sparet nogle penge op, så din økonomi godt kan overleve, når ikke alle dine legater vælter ind med det samme.

 

Spar op

Udover at tjene flere penge, så er noget af det bedste, du kan gøre at spare penge. Drop junkfood og lad være med at ende på dyre byture samme med vennerne. Sig til dem at du skal spare op, fordi du skal studere i udlandet.

Du kan endda overveje, om du kan flytte hjem til dine forældre et par måneder, så du kan spare din husleje, da det klart er det flestes største omkostning.