Spareguide: Sådan får du sparet op til sommerens chartertur

Der er lang tid til sommer, men det kan være en god ide, at komme i gang med opsparingen til sommerens rejse allerede nu. På den måde slipper man for at sidde med den pressede følelse i kroppen, når sommermånederne nærmer, og flybilletter og hotel skal bestilles. Der er lys forude, og her kommer der 5 gode råd, til at få sparet pengene sammen til sommerferien.

Det kan virke uoverskueligt, at skulle til at lægge penge til siden hver måned. Ofte ser kontoen rigtigt fornuftig ud i starten af måneden, men synet når man logger på netbank i månedens sidste del, er ofte et helt andet.

Det behøver faktisk ikke at være så slemt, at spare penge sammen, selvom tanken kan være ret presset. Ved at følge nogle få regler man laver med sig selv, er det muligt at spare overraskende mange penge sammen på kort tid.

Læg et godt og fornuftigt budget

Først og fremmest er det vigtigt, at man lægger et budget. Det vil for langt de fleste være utrolig uoverskueligt, at skulle holde styr på pengene, uden at have et budget at gå ud fra. Ved at lægge budget er det nemmere at danne sig et overblik over, hvad man bruger pengene på. Man kan ligeledes se på budgettet, hvor der kan spares penge, så det er derfor altid en god ide at lave budget. Flybilletter til malaga, eller andre charterdestinationer er i dag så billige, at der ikke skal mange take-away måltider til, før pengene er sparet sammen til den første billet.

Undgå take-out måltider

En af de helt store syndere i månedsbudgettet er take-out mad. Fastfood er dejligt nemt, men det er ligeledes en rigtigt dyr måde at spise på. Det kan derfor anbefales, at lave maden selv, og gerne i store portioner. På den måde er det muligt at fryse rester ned, der kan laves til aftensmad senere på ugen. Derved imødekommer man også det behov, der kan opstå nogle gange for nem og hurtig mad, samtidig med at man sparer penge.

Få styr på privatforbruget

Det kan være utrolig fristende, at tage forbi tanken eller 7-eleven, for lige at købe en cola eller en pose chips til fredags hygge foran tv´et. Det vil ligesom take-away, være rart i situationen, men også en af grundene til at pengene hurtigt forsvinder fra kontoen.

Det er i de fleste tilfælde i weekenderne, at de fleste penge bliver brugt til privatforbrug. Det er i weekenderne, man føler at man ”fortjener” lidt ekstra godt, da man har fri og endelig kan slappe af. Denne tankegang er man nødt til at vende sig af med, hvis man er interesseret i at spare penge sammen.

Det samme gælder, hvis man ryger cigaretter dagligt. hvis man bare ryger 10 cigaretter om måneden, kan et stop resultere i en besparelse på 480 kroner, samtidig med at kroppen slipper for de utroligt sundhedsskadelige cigaretter.