Så stor forskel er der på prisen, når a-kasse og fagforening er samlet ét sted

En a-kasse skal du være medlem af, hvis du bliver ledig og skal være berettiget til dagpenge, mens en fagforening er essentielt at være medlem af, hvis du er lønmodtager. Nogle har a-kasse hos en organisation og sin fagforening ved en anden organisation. I dag kan du også vælge at have a-kasse og fagforening samlet ét sted.

Du vil i denne artikel kunne læse yderligere omkring, hvor stor prisforskel der kan være, når du vælger at have a-kasse og fagforening samlet det samme sted.

Over 5.500 kr. i prisforskel om året

Hele 6.000 kroner om året. Så stor er forskellen på den dyreste og den billigste udbyder af a-kasse og fagforening, hvis det skal være samlet ét sted. Det viser en analyse, hvor de danske udbydere er sammenlignet , hvoraf det er muligt både at betale til a-kasse og fagforening.

Ud fra fagforeningernes billigste modeller fremgår det blandt andet af analysen, at man som medlem af Socialpædagogerne årligt skal betale 12.048 kroner for medlemskab og a-kasse, hvorimod hos Kristelig Fagbevægelse koster det blot 6.096 kroner for begge dele. Det er lige knap 6.000 kroner i forskel fra den billigste til den absolut dyreste udbydere på det danske marked.

Hvorfor der er så stor prisforskel, vil blandt andet have noget at gøre med, hvad de forskellige fagforeninger og a-kasser tilbyder deres medlemmer. Derudover bør man også være varsom med at sammenligne fagforeningernes priser på denne måde, da der som sagt kan være stor forskel på, hvad du får for dit medlemskab i den respektive fagforening.

Gratis for studerende

Er du studerende tilbyder de fleste udbydere i dag både gratis a-kasse og fagforening under din studietid. Har du derfor været medlem af din a-kasse i mindst et år, før din uddannelse slutter, vil du have ret til dagpenge fra den dag, din uddannelse slutter, hvis du ikke har noget job. Melder du dig først ind i din a-kasse efter du har afsluttet din uddannelse, vil du skulle vente en hel måned længere, før du vil være berettiget til dagpenge.

Samtidig kan du lige så godt melde dig ind i fagforeningen med det samme, når det er alligevel er gratis som studerende under din studietid, da de vil kunne hjælpe dig og støtte dig, når du har brug for det. Det kan bl.a. være med relevante kurser og i form af vejledning og gode råd, så du er klar til fremtidens arbejdsmarked.