Postvæsen under pres: Så slemt står det til

Det kommer nok ikke som et chok for nogen, at vi simpelthen bare sender færre breve med posten. Vi er blevet digitaliserede, så vi bruger ikke rigtigt den mere fysiske form for post længere. Hvorvidt det er godt eller dårligt kan man jo selv diskutere, men én ting er i hvert fald sikkert: Det danske postvæsen – altså Post Danmark – er ikke glade for nyheden.

Det bidrager nemlig kun til, at deres virksomhed presses mere og mere, så det kan være svært at drive en profitabel forretning. Det har været et problem i mange år og det ser altså ikke ud til, at det ændrer sig. Det har fået postvæsnet til at tage nogle drastiske beslutninger, så de stadig kan få hele virksomheden til at løbe rundt.

Benhård konkurrence i branchen

Der er mange grunde til, at det går dårligt for det danske postvæsen. Den største og mest fremtrædende er nok, at det er svært at få sendt nok breve. Der sendes simpelthen ikke nok fysisk post, så der er ikke nok indtægter til, at det hele kan køre som det skal. Sådan har udviklingen været gennem mange år, men de kan nu for alvor mærke det. Det forstærkes yderligere af, at de ikke længere er de eneste i branchen.

Mange andre virksomheder forsøger også at levere breve og pakker, hvilket hurtigt gør, at Post Danmark mister markedsandele og blot får en endnu mindre indtægt. Det er altså generelt en rigtig dårlig udvikling for virksomheden, da både konkurrencen er hård og truer med at presse dem ud af markedet, men også den generelle trend omkring breve er ved at ændre sig, da alt nu foregår på computer og over internettet. Det har gjort, at Post Danmark må træffe nogle hårde beslutninger, hvis de fortsat skal levere breve til det danske folk.

Forringede vilkår for ansatte

En af måderne de har tænkt sig at gøre dette på er ved at give ringere vilkår til deres ansatte. Det er bl.a. pauser og løn, som langsomt bliver skåret ned, så der kan være råd til det hele. Når alternativet er en fyring, så er folk villige til de fleste og der er altså forhandlet en aftale på plads med fagforeningerne, men det er bestemt ikke noget, som gør arbejdsvilkårene bedre for ansatte i det danske postvæsen. Det er altså et postvæsen under pres, som skal redde et synkende skib.