Stor spareguide: Bør du skifte kreditkort?

Danmark er et u-land, når det kommer til kreditkort forstået på den måde, at vi har et ringe udvalg og få bonusser ved at skifte.

I USA kan du komme gratis ud at flyve og bo gratis på hoteller bare ved at have de rigtige kreditkort og bruge dem på de rigtige tidspunkter. Vi har Dankortet på godt og ondt, der sikrer os lave transaktionsomkostninger, men til gengæld giver NETS næsten monopol på at modtage betalinger.

Der er dog stadig fordele ved at skifte til et nyt og bedre kreditkort fra VISA eller MasterCard. Vi kigger på et par af dem her.

Bonuspoints til fly

SAS giver dig mulighed for at få et Mastercard eller Diners kort, der giver dig Eurobonus-points hver gang du bruger 100 kroner på kortet.

Der skal en del til før at du kan få en rejse – en halv million kroners forbrug giver dig en gratis tur til Barcelona. Men alle points tæller og selv ved mindre forbrug kan du få rabat på dine kommende ture. Og det er ganske gratis at skifte til det Mastercard, SAS tilbyder. Se en oversigt over kreditkort med bonuspoints her.

Også Norwegian melder sig i 2016 på banen med et kreditkort til de danske forbrugere med Bank Norwegian. Netop Bank Norwegian er 60 % ejet af flyselskabet. Det er ikke en bank i traditionel forstand, da dens primære virke vil være at tilbyde forbrugslån og derved være folks 2. Bank – men med Bank Norwegian kortet opsparer du Norwegians bonus-points (Cash Points) ved brug. Det er interessant, hvis du flyver med det norske lavprisselskab.

Få ryddet op i abonnementer

En af fordelene ved at skifte dit kreditkort ud er, at du er nødt til at gen-tilmelde dig alle dine løbende abonnementer. Det er sundt at rydde op på denne måde en gang imellem, for du tilmelder dig kun de tjenester, du rent faktisk brugte.

Mange abonnementer har hver måned snablen nede i vores pengepung. Det gælder:

  • Netflix og HBO
  • Din mobiltelefon
  • Almindeligt flow-tv
  • Bredbånd
  • A-kasse og fagforening

Og meget mere. Hvis du har til vane at deltage i online-konkurrencer er der også en vis risiko for, du er kommet til at tilmelde dig et abonnement eller to i tidens løb, du lige så godt kan få afsluttet.

Ved at klippe dit kreditkort og bestille et nyt ophører træk på dine kreditkort fra alle tjenester. Du får talrige påmindelser og kan derved tage stilling til, om du ønsker at tilmelde dig abonnementer igen – eller om det er penge sparet hver måned.

Bedre indlånsvilkår op til 50.000 kroner

Måske er det tid til ikke alene at få et nyt kreditkort, men også en ny bank. Vi danskere generelt er meget loyale overfor vores bank – men det er der ingen grund til.

Banken er en butik som enhver anden. Varen er penge og du er kunden. Derfor bør du som kunde søge efter de bedste vilkår for at spare penge (og tjene penge på de penge du låner til banken på din bankkonto).

Flere danske banker tilbyder 5 % i rente op til de første 50.000 kroner i indlån – eksempelvis på din lønkonto. Det er 2.500 kroner om året og en udmærket forretning. Hvis muligt, så skift til en bank med de gunstige vilkår og hav som mål altid at have 50.000 kroner på kontoen, så du får de fulde renter. For i øvrigt at få valuta af de penge du har bør du kigge på investering i enten aktier eller ejendomme.