Sådan kommer du billigt på skiferie

Om få måneder begynder skisæsonen igen og mange hundrede tusinde danskere vil tage på skiferie syd og nord for Danmark.

Turen ned ad pisten på ski eller snowboard er fantastisk. Men samtidigt er det en dyr fornøjelse at tage på skiferie og det er nødt til at blive regnet med ind i familiens budget. Flyver alle 4 i familien til en af de dyrere destinationer fx i Italien eller Frankrig kan det hurtigt æde hele årets feriebudget.

Men det kan godt gøres billigere.

Vi kigger her på 3 tips til at få en billigere skiferie, for du skal jo selvfølgeligt stadig afsted.

Kør selv til Østrig

køre til østrig

Østrig og Sverige er generelt blandt de bedste muligheder fra Danmark, hvis skiferien gerne skal ske til et vist budget. Men Sverige kæmper lige nu med alt for lidt sne og vi er derfor nødt til at kigge ned mod Østrig i stedet.

Den billigste måde at komme til Østrig på er ved at tage et sæde i en bus, der kører fra Danmark. Som alternativ kan I med en bil selv køre til Østrig. Fly er væsentligt dyrere, også selvom I kun flyver en del af vejen og kører den sidste del med en bus.

Det tager 14-20 timer at køre til Østrigs skisportssteder afhængigt af hvor I gerne vil køre hen, hvilken bil I kører i og hvor mange I er. Det er en lang tur, men det er dog overkommeligt – især med 2 chauffører, der kan afløse hinanden.

Køb brugt og lej udstyr

Det er dyrt at købe dit eget skiudstyr. At have egne ski og snowboard er fedt, men det er også en fornøjelse, du kommer til at betale mange penge for. Med mindre du er på skiferie 3-4 gange om året eller mere kan det bedre betale sig at leje udstyr.

Lej udstyr, når du kommer ned.

Vil du gerne optage din ferie og få minderne ud på YouTube, så virker et brugt GoPro-kamera lige så godt som et nyt. Og du kan købe billigt gopro udstyr her.

Du bør have din egen hjelm med hjemmefra. Det er vigtigt at hjelmen sidder godt og at du er vant til at have den på. Handsker kan du med fordel også have med hjemmefra. Men støvler og ski, bindinger og snowboard, kan du lige så godt få, når du først kommer ned til din destination.

Tag afsted udenfor de største ferier

Female skiers preparing to go down on a wild slope
Female skiers preparing to go down on a wild slope

I ugen efter juleaftenen og i midten af hele februar har hele Danmark ferie. Derfor er det også markant dyrere at tage på skiferie her. Prisen for at komme på skiferie bliver – som alt andet – efter udbud og efterspørgsel. Efterspørgslen stiger markant i de her uger og derfor kan det ikke svare sig at tage af sted; ikke, hvis du kan undgå det og tage af sted fx i januar måned i stedet. Det er i øvrigt også her at sneen er bedst på mange af skisportsdestinationerne.

Følg med på A-finans.dk for flere gode sparetips i fremtiden!