3 ting alle kan bruge en privatøkonomisk rådgiver til

I Danmark har vi en tradition for at klare mange ting selv, vi reelt ville have bedre af at købe os til.

Det hænger især sammen med den høje skat og momsen, der gør det svært for os at købe fx en håndværker til at sætte vores skur op i forhold til selv at gøre det.

Men lige på ét punkt bør vi nu stadig købe hjælp ”ude i byen” – nemlig, når det kommer til vores privatøkonomi. Gør vi det selv har spilder vi ikke alene måske tid, men vi risikerer at have færre penge til rådighed end sidste ende end når du får hjælp af en rådgiver.

I samarbejde med den økonomiske rådgiver Lene Okholm har vi her lavet en liste over 3 ting, som de fleste ville få noget ud af at alliere sig med en rådgiver til:

lene okholm

Pensionsopsparing- og investering

Din pensionsopsparing bliver investeret af enten din bank eller din pensionsforening. Du kan investere med større eller mindre risiko. Grundreglen er, at des ældre du er (des tættere du er på faktisk at skulle bruge din pension), des mindre en risiko skal du også tolerere. Med længere tid til at du skal bruge din pension kan du også klare en højere risiko, da markedet i tid stiger.

Har du lige nu styr på hvordan din pension investeres – og hvordan du minimerer skattebetalingen i forbindelse med, at du senere i dit liv rent faktisk vil gøre brug af den?

En privatøkonomisk rådgiver hjælper dig med at planlægge din pension, så den bliver så stor som muligt og så SKAT’en æder en så lille del som muligt samtidigt.

Aktier eller obligationer?

Måske er du i den heldige situation at have frie midler, du kan investere. Hvordan er de lige nu investeret – hvis da de ikke bare står og taber værdi på grund af inflationen på en bankkonto med en meget lav rente?

Du har mulighed for at investere fx i aktier, obligationer eller fast ejendom. Du kan læse mere om emnet på Aktivinvestering.dk, der handler om investering i aktiver, der tilmed kan give dig et afkast som netop ejendomme eller aktier.

Hvad med banklånet?

lånebevilling

Har du fast ejendom, har du sandsynligvis købt med enten et realkreditlån- og / eller et banklån.

Hvor godt et lån du kan få afhænger af to ting. Din egen økonomi, herunder hvor mange penge du bruger, hvor høj en løn du har og hvad din økonomiske situation i øvrigt er samt hvordan samfundets situation er. Sidstnævnte er hvad der bestemmer renten.

Begge forhold ændrer sig hele tiden. Du kan derfor opleve, at dine forudsætninger ændres med tiden og at du derfor har mulighed for at optage et bedre lån, end da du indledningsvis optog dit lån.

De øjeblikke skal du være skarpe på.

Med en privatøkonomisk rådgiver og et overvågningsværktøj har du mulighed for at måle på, hvornår det kan betale sig at lægge dit lån om. Formålet kan være at få et større rådighedsbeløb per måned, i sidste ende at betale noget mindre eller et helt tredje.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *