3 ting, du kan investere i

Savers are loosers. Sådan fungerer det i vores moderne samfund, hvor inflationen hvert eneste år tager du en af den købekraft, du har ud af dine værdier.

Hvis du har 100.000 kroner sparet op, kan du ikke købe de samme ting med de 100.000 kroner i 2013, som du kan i 2016 – dine penge er blevet mindre værd.

Dette går imod den konventionelle barnelærdom i Danmark om, at man skal betale ens gæld af og derudover spare penge op til stramme tider. Selvom det er en rar tanke, at det at spare op er den rette vej at gå, forholder det sig ikke sådan. Det, du for alvor kommer til at tjene penge på, er investering.

Herunder får du idéer til 3 ting, du kan investere dine penge i. Formålet er ikke blot at tjene penge på dine penge, men lige så meget at beskytte dine penge mod at blive mindre værd som følge af den inflation, vi oplever i samfundet.

Statsobligationer

Statsobligationer er reelt set dig, der låner penge til staten og modtager et lånebevis til gengæld.

Afhængigt af, hvor risikofyldt dit lån er, får du en større og lavere rente på din statsobligation. Fordi at stater i vores moderne verden særdeles sjældent går konkurs, anses statsobligationer generelt set for at være en god og sikker investering. Renten du får på statsobligationer er stadig bedre end den rente, du får i din bank, selv hvis du investerer i meget sikre statsobligationer som danske, svenske eller schweiziske.

Valuta

Hvis du har is i maven og en smule forståelse for de finansielle markeder kan du prøve at hente en profit på forex markedet.

Foregin exchange market er stedet, hvor du har mulighed for at investere i andre landes valutaer. Typisk investeres der i enten euro, japanske yen eller kinesiske yen mod den amerikanske dollar.

Valutainvestering – her skal du bruge et værktøj som fx dette – kan være en god måde til at få dine penge til at yngle på helt automatisk.

Aktier

Har du stærkt tiltro til et specielt firma kan du vælge at placere dine penge i aktier for dette.

Aktieinvestering er stadig der, hvor det er muligt både at tjene rigtigt mange penge og virkeligt brænde nallerne, hvis man rammer forkert.

Jeg anbefaler, at du allierer dig med en professionel (ikke nødvendigvis en bank), hvis du overvejer at gå i gang med at investere i aktier.

Dem, der sparer op, er også dem, der taber i sidste ende. Det viser al erfaring. Jeg anbefaler filmen End of the Road: How Money Became Worthless, hvis du er interesseret i at vide mere om emnet.

Du kan se traileren herunder:

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *